Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ Β' ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
Πέτυχαν επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργη

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε 31χρονη άνεργη γυναίκα και τη μητέρα της, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, πέτυχαν χθες το πρωί μετά από παρέμβασή τους στη ΔΕΗ Καλλιθέας, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής από την περιοχή μαζί με φορείς και την Επιτροπή Ανέργων από το 2ο διαμέρισμα της Αθήνας.

Η ΔΕΗ διέκοψε το ρεύμα τον περασμένο Νοέμβρη, καθώς οι δύο γυναίκες δεν μπορούσαν να εξοφλήσουν το λογαριασμό, αλλά και να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Μάλιστα, η μητέρα της άνεργης, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιακά προβλήματα και με δυσκολία καταφέρνει να εξασφαλίσει τα φάρμακά της, πριν από λίγες μέρες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πνευμονία και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης στο σπίτι.

Αντιπροσωπεία των Λαϊκών Επιτροπών και των φορέων, απαίτησαν από τη διεύθυνση του υποκαταστήματος να δώσει, χωρίς προκαταβολή, εντολή για επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι. Η διεύθυνση της ΔΕΗ, μετά έκανε δεκτό το αίτημά τους, ωστόσο ζήτησε διακανονισμό 10 δόσεων.

Παρέμβαση στο υποκατάστημα Αμφιθέας

Νωρίτερα, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, Μπραχαμίου, Αργυρούπολης, μαζί με μέλη των Επιτροπών Αγώνα Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη οδό Αμφιθέας, απαιτώντας να μην διακοπεί το ρεύμα σε καμία εργατική οικογένεια.

Οπως καταγγέλλουν μέλη των λαϊκών επιτροπών και επιτροπών αγώνα, ενώ αρχικά η διεύθυνση, στη συνάντηση που είχαν, υποστήριξε ότι δε σκοπεύει ναιακόψει το ρεύμα στα σπίτια των εργαζομένων, στη συνέχεια σε τηλεφωνική επικοινωνία, ισχυρίστηκε ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα, η διοίκηση επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται εντολές διακοπής στα σπίτια όσων δεν έχουν πληρώσει για παραπάνω από δύο μήνες, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν εκδοθεί κάποιες εντολές για επαγγελματικούς χώρους με οφειλές έως 500 ευρώ.

  • Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., προγραμματίζει εκδήλωση για την υγεία, στο 1ο ΚΑΠΗ. Αύριο Πέμπτη, στις 9 π.μ., παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Καλαμαριάς και στις 8.30 το βράδυ, λαϊκό γλέντι στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ