Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κάλεσμα αγώνα σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς

Κάλεσμα στους 12.000 εργαζομένους του Δήμου Αθήνας να συμμετέχουν καθολικά στη 48ωρη απεργία, παραμερίζοντας συνδικαλιστικές ηγεσίες, κάνοντας δική τους υπόθεση την οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο και τμήμα δουλειάς απεύθυνε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Εξάλλου σε συζήτηση για το ζήτημα των αστέγων που διαρκώς αυξάνονται στην πρωτεύουσα ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ως φύλλο συκής για να κρύψουν την ανυπαρξία της κοινωνικής πολιτικής από πλευράς κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης, όπως επίσης με τα κάποια αποσπασματικά και πρόσκαιρα μέτρα που παίρνονται (π.χ. για φιλοξενία και στέγαση) να κρυφτεί η αναλγησία της πολιτικής τους που καταδικάζει ευρύτερα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την ανέχεια. Πρότεινε δε συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να φέρουν άμεση ανακούφιση, όπως να ξανανοίξει το λεγόμενο «Ξενοδοχείο των φτωχών» κληροδότημα του Δήμου στην Πατησίων, να υπάρχει μια μόνιμη υποδομή υποδοχής και φιλοξενίας, π.χ. στο Γκάζι.

Ταυτόχρονα ο Ν. Σοφιανός έθεσε θέμα πως την ώρα που λαμβάνονται όλο και σκληρότερα μέτρα τάχα για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, έχουν χρεοκοπήσει τους εργαζόμενους. Εφερε δε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως το γεγονός ότι παραμένουν επί δυο μήνες απλήρωτοι οι 420 συμβασιούχοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου, δεκάδες άλλοι συμβασιούχοι που έχουν απολυθεί δεν έχουν πληρωθεί από το Σεπτέμβρη, ενώ συνεχίζουν να πληρώνονται εδώ και έξι μήνες με έναντι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου.

Εθεσε και ζήτημα με τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τα τροφεία που πρέπει να καταργηθούν καθώς δεν αντέχει να πληρώνει άλλο η λαϊκή οικογένεια, κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής να κλείσει από την επόμενη σχολική χρονιά όσους παιδικούς σταθμούς του Δήμου λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα κτίρια (τουλάχιστον 35 σε σύνολο 84) με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα παιδιά, τους γονείς αλλά και τους εργαζόμενους του Βρεφοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ