Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Αγωνιστικό προσκλητήριο και στην πύλη της πρώην ΠΕΣΙΝΕ

Η κοινή οργανωμένη πάλη των εργατών μπορεί ν' αποτρέψει την αντεργατική επίθεση τονίζουν απεργοί χαλυβουργοί που εξορμούν σε όλη τη χώρα

Φορώντας τη φόρμα της δουλειάς...
Φορώντας τη φόρμα της δουλειάς...
«Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας βρίσκονται 88 μέρες σε απεργία και ανοίγουν το δρόμο για να δείξουν ότι τα δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει με αίμα και ιδρώτα είναι αδιαπραγμάτευτα. Ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών, αν περάσουν τα μέτρα στο εργοστάσιο του Μάνεση, θα μας τσακίσουν όλους. Κανένας εργάτης δεν μπορεί να είναι αμέτοχος στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου. Μόνο η κοινή οργανωμένη πάλη των εργατών μπορεί να την αποτρέψει». Είναι τα λόγια και το κάλεσμα που απηύθυναν χθες οι απεργοί χαλυβουργοί στη μαζική εξόρμηση που έκαναν το μεσημέρι έξω από την πύλη της επιχείρησης «Αλουμίνιον Ελλάδος» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ) στη Βοιωτία. Εχοντας στο πλευρό τους συνδικαλιστές από το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Λιβαδειάς και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ μοίρασαν χέρι - χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας την ανοιχτή επιστολή της Γενικής τους Συνέλευσης. Κάλεσαν κάθε εργαζόμενο να συμπαρασταθεί στον ηρωικό τους αγώνα και ταυτόχρονα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν τη κοινή τους πάλη ενάντια στο σφαγιασμό που ετοιμάζει στην εργατική λαϊκή οικογένεια η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου κατά παραγγελία των εργοδοτών.

«Αντισταθείτε - δεν έχουμε άλλο δρόμο»!

... έπαιρναν την ανακοίνωση κι έστηναν κουβέντα για την αντίσταση
... έπαιρναν την ανακοίνωση κι έστηναν κουβέντα για την αντίσταση
Και ήταν πολλοί οι εργαζόμενοι που έπαιρναν την ανακοίνωση και αντάλασσαν έστω και λίγες κουβέντες με τους απεργούς χαλυβουργούς δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους αλλά και ότι ο αγώνας τους έχει ανοίξει ήδη δρόμους. «Συνάδελφοι συνεχίστε, τον ξέρουμε τον αγώνα σας και σας στηρίζουμε»! «Να είστε σίγουροι ότι θα ζητήσει και ο δικός μας εργοδότης ίδια μέτρα και τότε θα το κλείσουμε το εργοστάσιο σαν εσάς», ήταν μερικές από τις κουβέντες που είπαν αλλά και καταγγελίες όπως: «Εχουμε μπλέξει με ξεπουλημένους συνδικαλιστές» για να πάρουν όμως ξεκάθαρη απάντηση από τους χαλυβουργούς : «Ανατρέψτε τους, απομονώστε τους, ξεμπερδέψτε μαζί τους».

Η ντουντούκα δε σταματούσε να φωνάζει λεπτό: «Εχουν βαλθεί να εξαθλιώσουν τη λαϊκή οικογένεια και συζητάνε πώς θα περάσουν μέτρα - καρμανιόλα. Να είστε σίγουροι ότι οι χαλυβουργοί θα κρατήσουμε τις πύλες του αγώνα, δε θα υποταχθούμε. Θέλουμε αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Αντισταθείτε δεν έχουμε άλλο δρόμο από την πάλη. Συσπειρωθείτε στα σωματεία, στα κλαδικά ταξικά συνδικάτα μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό».

Στα πλαίσια της εξόρμησης οι απεργοί χαλυβουργοί συναντήθηκαν και με το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση. Ενημέρωσαν για τον αγώνα που δίνουν και τους επισήμαναν ότι αυτός αφορά όλο τον κλάδο του μετάλλου. Γι΄αυτό τόνισαν πρέπει να εκφραστεί με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη όλων αλλά κυρίως να γίνει κάθε χώρος δουλειάς εστία αντίστασης ανάλογη με αυτή της Χαλυβουργίας γιατί οι βιομήχανοι του κλάδου είναι έτοιμοι να χυμήξουν στα δικαιώματα των εργαζομένων.


Από χθες αντιπροσωπείες των χαλυβουργών βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμάτα και Κύπρο και σε συγκεντρώσεις και περιοδείες καλούν σε συμπαράσταση και να ανάψει παντού η φωτιά της Χαλυβουργίας.

Αργά το απόγευμα αντιπροσωπεία των απεργών συμμετείχε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώθηκε σε κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς με κεντρικό ομιλητή το Γιώργο Σιφωνιό, πρόεδρο του σωματείου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ