Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΣΥ
Σήμερα μαχητικές συγκεντρώσεις σε ΑΤΕ, ΟΓΑ και Περιφέρειες
  • Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο, με τρακτέρ, χτες στην Αγιά της Λάρισας
  • Την ερχόμενη Δευτέρα τα τρακτέρ βγαίνουν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων
  • Αγωνιστικός σταθμός το συλλαλητήριο, στις 4 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη

Με τα τρακτέρ της οργής και του αγώνα να κάνουν την εμφάνισή τους στην Αγιά της Λάρισας, συνεχίστηκαν, χτες, οι κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα με μαχητικές συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΕΛΓΑ, ενώ, προχτές Τετάρτη, μικρομεσαίοι αγρότες, μαζί με εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες - εμπόρους, σπουδαστές - φοιτητές και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών «πολιόρκησαν» τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθούν δυναμικές συγκεντρώσεις των μικρομεσαίων αγροτών σε υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και του ΟΓΑ, καθώς και σε γραφεία Περιφερειών.

Στον ΟΓΑ θα διαμαρτυρηθούν για την αύξηση, κατά 23%, στις ασφαλιστικές εισφορές, στα υποκαταστήματα της ΑΤΕ θ' απαιτήσουν επιστροφή των χρημάτων που η τράπεζα παρακράτησε, παράνομα, από τις αγροτικές επιδοτήσεις για λογαριασμό του ΕΛΓΑ, (χαράτσι ασφαλίστρων), των συνεταιριστικών οργανώσεων, (δηλώσεις ΟΣΔΕ), αλλά και για την εξόφληση αγροτικών χρεών από δάνεια, (καλλιεργητικά κ.ά.), στις Περιφέρειες, θα προβάλουν το συνολικό αγωνιστικό πλαίσιο πάλης.

Αγωνιστικός σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο, στις 4 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, (συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία), με αφορμή την έκθεση «Αγρότικα» και ο αγώνας θα συνεχιστεί με διάφορες μορφές, όπως μαζικές συγκεντρώσεις, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε πλατείες πόλεων, άνοιγμα διοδίων κι αποκλεισμοί εθνικών οδών κ.ά.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αγιά Λάρισας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αγιά Λάρισας
Με τη πάλη τους, οι μικρομεσαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι δίνουν αγωνιστική απάντηση στη σφοδρή αντιαγροτική - αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν συγκυβέρνηση - τρόικα, συγκρούονται με την ΚΑΠ της ΕΕ που, με τη νέα αναθεώρησή της για το 2014 - 2020, οδηγεί σε ολοκληρωτική καταστροφή, προβάλλουν το διεκδικητικό πλαίσιο - κατώτερες εγγυημένες τιμές και προστασία των ντόπιων προϊόντων από τις εισαγωγές, μείωση του κόστους παραγωγής, ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας κι αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο κ.ά. - αναδεικνύουν την προοπτική διεξόδου που βρίσκεται σε μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς και του ελληνικού λαού.

Βγήκαν τρακτέρ στην Αγιά

Χτες, στις 11 το πρωί, μικρομεσαίοι αγρότες από το δήμο Αγιάς Λάρισας, με δεκάδες τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα και μαζί τους επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγιάς, στέλνοντας το μήνυμα ότι, όσο περνούν οι μέρες, οι αγροτικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ, που βρίσκονται σε εξέλιξη σ' όλη τη χώρα, θα γίνονται όλο και πιο μαζικές και δυναμικές.

Στο συλλαλητήριο μίλησε ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, που υπογράμμισε τη θέληση και την αποφασιστικότητα της μικρομεσαίας αγροτιάς να συγκρουστεί «στα ίσια» με την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται και οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, με στόχο να την ανατρέψει. Για να έχει επιτυχία, αλλά και προοπτική ο αγώνας μας - συνέχισε - πρέπει να συντονίζεται με τον αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης, σ' ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο, μια λαϊκή συμμαχία, που με την πάλη της θα στοχεύει στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας, Λαϊκής Οικονομίας.

Στο συλλαλητήριο χαιρέτισαν εκπρόσωπος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών, που υπογράμμισε ότι είναι κοινά τα προβλήματα όλων των λαϊκών στρωμάτων και άρα κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας - μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και ο Εμπορικός Σύλλογος - καθώς και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έφτασαν με πορεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, προχωρώντας σε συμβολική κατάληψή του.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Γενάρη, θα πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα γίνει σύσκεψη στον Τύρναβο, όπου θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή που θα πάει η κινητοποίηση των αγροτών της περιοχής κι ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 6 Φλεβάρη, στα Φάρσαλα.

Στο Αγρίνιο

Μαζική αγωνιστική απάντηση ενάντια στα χαράτσια και τα μέτρα που πνίγουν το λαό, αποτέλεσε η χτεσινή κινητοποίηση της ΠΑΣΥ μπροστά από τη ΔΕΗ στο Αγρίνιο μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ. Μικρομεσαίοι παραγωγοί, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι ένωσαν τις φωνές τους απέναντι στην κοινή επίθεση που δέχονται, παρέδωσαν μαζικά τους λογαριασμούς ρεύματος στη διοίκηση της ΔΕΗ χωρίς να πληρώσουν το χαράτσι. Ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να διακοπεί το ρεύμα σε καμία εργατική λαϊκή οικογένεια. Σε μια συμβολική κίνηση οργανωμένης ανυπακοής και απειθαρχίας κάηκαν τιμολόγια της ΔΕΗ.

Κινητοποιήσεων συνέχεια

Στη Μακεδονία, κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα στις 11 π.μ. στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και στα καταστήματα των Περιφερειών του ΟΓΑ, σε Σέρρες, Λαγκαδά, Σκύδρα, Κατερίνη, Νάουσα, Μουδανιά, Κοζάνη και Καστοριά. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα γραφεία της ΔΕΗ σε Σέρρες και Λαγκαδά, μαζί με τις λαϊκές επιτροπές.

Στην Πελοπόννησο, η ΠΑΣΥ Αρκαδίας πραγματοποιεί σήμερα κινητοποίηση στα διόδια στη Νεστάνη 4-7 μ.μ., ενώ η ΠΑΣΥ Αργολίδας και Κορινθίας 4-7 μ.μ. στα διόδια Σπαθοβουνίου. Επίσης, η ΠΑΣΥ Ηλείας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στην Αγροτική Τράπεζα στον Πύργο.

Συγκεντρώσεις στα κεντρικά υποκαταστήματα της ΑΤΕ θα γίνουν επίσης σήμερα το πρωί στην Αρτα, στην Πρέβεζα, στη Λιβαδειά και στα Χανιά. Στη Λαμία και στο Ηράκλειο θα γίνουν συγκεντρώσεις στις Περιφέρειες. Στη Λέσβο θα γίνει σήμερα συγκέντρωση της ΠΑΣΥ στη Λάρσο στις 11.30 π.μ.

Χτες το απόγευμα, έγινε μαζική συγκέντρωση της ΠΑΣΥ στην Κήρινθο της Εύβοιας όπου μίλησε το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ Γ. Γκικόπουλος. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη διάθεσή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα.

Ακόμα, μεθαύριο Κυριακή 29 Γενάρη στις 11 π.μ. θα γίνει άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και τη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Στον Εβρο, επίσης, θα γίνει την Τρίτη 31/1, στις 11 π.μ., συγκέντρωση στο υποκατάστημα της ΑΤΕ Ορεστιάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζουν τους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς(2014-01-25 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!(2011-01-20 00:00:00.0)
Μπλόκα αγώνα σ' όλη τη χώρα(2010-01-16 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα το μπλόκο στη Νίκαια(2010-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ