Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΦ
Η ανακατασκευή του δεν καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής

Παρέμβαση της βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου κατά την χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΣ Πειραιά με αφορμή τις εξαγγελίες του γγΑ Π. Μπιτσαξή για την αναβάθμισή του συγκεκριμένου χώρου

«Η χρονίζουσα εξαγγελία ανακατασκευής του επικίνδυνου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο ΣΕΦ πρέπει επιτέλους να υλοποιηθεί. Ακόμα και αν γίνει αυτό πάντως, δεν καλύπτονται στον βαθμό που απαιτείται οι τεράστιες ανάγκες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, στην περιοχή. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά αδιαφορούν για τη νεολαία της περιοχής και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες καταστράφηκαν τα δύο γήπεδα που υπήρχαν. Ποτέ δεν ξαναφτιάχτηκαν, παρά την περί του αντιθέτου ρητή δέσμευση, και χιλιάδες παιδιά έμειναν χωρίς χώρο προπόνησης». Τάδε έφη χθες η βουλευτής του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου. Μετά - από πρόσκληση του γγΑ, Π. Μπιτσαξή - την αυτοψία που έγινε στον χώρο και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ). Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ενωσης, σωματείων και βουλευτές της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ, Στ. Μπρατσόλης και εκπρόσωποι των 14 σωματείων που χρησιμοποιούν το γήπεδο, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που καθημερινά (περίπου 450 αθλούμενοι, νέοι και παιδιά) αντιμετωπίζουν. Από τις υλικοτεχνικές ελλείψεις, μέχρι την απουσία ιατρικής κάλυψης. «Εκτός από τις μπάλες, ξέρετε ποιο είναι το πρώτο που κουβαλάμε; Πάγο, μήπως γλιτώσουμε να μην γίνει μεγαλύτερη η ζημιά όποιου τραυματιστεί» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Ν. Ανασόπουλος, τόνισε: «Αυτός ο χώρος είναι επικίνδυνος. Σ' αυτό το γήπεδο δεν μπορείς ούτε να περπατήσεις. Αναγκαστικά όμως, αφού δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι, γίνονται αγώνες. Είναι μεγάλη, όχι μόνο ποδοσφαιρική αλλά κοινωνική ανάγκη να φτιαχτεί το γήπεδο. Και να παραδοθεί, όσο γίνεται πιο γρήγορα, στους ανθρώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Κατά την τοποθέτησή της η βουλευτής του Κόμματος, ανέφερε: «Πρόκειται για διεκδικήσεις μιας δεκαετίας. Εχουμε κουραστεί να παίρνουμε τις ίδιες απαντήσεις. Δεν μπορεί σήμερα 20.000 παιδιά στον Πειραιά να μην έχουν την δυνατότητα, να μην έχουν το δικαίωμα στον αθλητισμό. Και να πηγαίνει αυτό, όλο και περισσότερο, να γίνει πολυτέλεια για λίγους. Είναι άδικο και απάνθρωπο. Εξαγγελίες έχουμε ακούσει πολλές. Αυτό που ζητάμε είναι χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Γιατί δεν πάει άλλο. Κάθε βδομάδα γίνονται τουλάχιστον 2 τραυματισμοί. Την υλοποίηση των όσων αναφέρεται θα την παρακολουθούμε και κοινοβουλευτικά. Εμείς στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ έχουμε ένα σύνθημα: "Κλωτσάμε την μπάλα, δεν κλωτσάμε την ζωή. Οχι στα ναρκωτικά". Κατά την άποψή μας, αν κάποιος θέλει πραγματικά να καταπολεμήσει τη ναρκωκουλτούρα πρέπει να αναπτύξει τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό».

Από την πλευρά του ο Π. Μπιτσαξής, υποστήριξε πως έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση (δημόσιες επενδύσεις της ΓΓΑ, ΟΠΑΠ, ΣΕΦ) και δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Απρίλη θα έχει επιλεχθεί ο ανάδοχος ανακατασκευής του γηπέδου. Ακόμα σταχυολογικά αναφέρθηκε σε πραγματικά ζητήματα: «Σ' επιτροπές στην ΓΓΑ δόθηκαν ποσά που ισοδυναμούν με 2 τέτοια γήπεδα. Δαπανήθηκαν 14 εκατ. ευρώ για την έλευση του Ροναλτίνιο, ποσό ίσο με την ετήσια επιχορήγηση όλου του σωματειακού αθλητισμού». Γεγονότα όχι συγκυριακά αλλά απότοκα συνειδητής επιλογής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι στην γγΑ - με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. - «η αντίληψη που υπηρετήσαμε είναι ότι ο αθλητισμός είναι δημόσιο αγαθό. Δεν πρέπει να ανήκει μόνο στους πλούσιους, τους ισχυρούς αλλά σε όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις». Αυτοδιαψεύστηκε με την παραδοχή ότι - κατά κυβερνητική επιλογή - «ο ερασιτεχνικός αθλητισμός καταλαμβάνει το 0,2 του τακτικού προϋπολογισμού. Ενα ελάχιστο νούμερο σε σχέση με τις πραγματικές του ανάγκες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ