Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δέκα παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού...

...ενώ το πετρέλαιο επαρκεί μόνο για μια μέρα!

Πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών και θέρμανσης υπάρχει στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπως διαπίστωσε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της Λαϊκής Επιτροπής Ανω Πόλης που επισκέφθηκε χτες το σχολείο, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που έχουν ξεκινήσει στα σχολεία της περιοχής. Στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης φοιτούν περίπου 80 παιδιά, στη συντριπτική πλειοψηφία τους παιδιά μεταναστών. Τουλάχιστον 10 από αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποσιτισμού, καθώς οι γονείς τους είναι μακροχρόνια άνεργοι. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν, είτε με δικά τους έξοδα είτε ζητώντας στήριξη από καταστηματάρχες της γειτονιάς, να ταΐζουν υποτυπωδώς τα παιδιά. Εκτιμούν όμως ότι το επόμενο διάστημα το φαινόμενο θα ενταθεί και οι περιπτώσεις των παιδιών που υποσιτίζονται θα πολλαπλασιαστούν.

Στη διάρκεια της παρέμβασης διαπιστώθηκε ότι το σχολείο αντιμετωπίζει και πρόβλημα θέρμανσης καθώς έχει απόθεμα πετρελαίου που επαρκεί το πολύ για μία ακόμη μέρα (!) και δεν μπορεί να προμηθευτεί πετρέλαιο καθώς δεν έχουν συσταθεί ακόμη οι σχολικές επιτροπές που έχουν την ευθύνη αυτής της διαχείρισης.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της Λαϊκής Επιτροπής ζήτησαν από το Γ' Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης να συζητηθεί ως επείγον το πρόβλημα του 54ου Δημοτικού Σχολείου στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Διαμερίσματος τη Δευτέρα 23 Γενάρη. Απαίτησε από το Διαμέρισμα και το Δήμο να δώσει εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης παρακάμπτοντας γραφειοκρατικά εμπόδια και να εξασφαλιστεί με ευθύνη και χρήματα του Δήμου η παροχή τουλάχιστον ενός καλού πρωινού για όλα τα παιδιά του σχολείου.

7ο ΕΠΑΛ Λάρισας: Αποχή λόγω ψύχους!

Το κρύο που επικρατεί στις αίθουσες διδασκαλίας και στους άλλους χώρους του σχολείου τους, ανάγκασαν τους μαθητές και τους καθηγητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας να προχωρήσουν σε αποχή από τα μαθήματα, στις δυο πρωινές ώρες!

Το σύστημα θέρμανσης στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα υπολειτουργεί, καθώς, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για δραστικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων που υλοποιούν οι διευθυντές τους, ο καυστήρας παραμένει κλειστός για ώρες και τα καλοριφέρ όταν λειτουργούν είναι ...στο χαμηλό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η θερμοκρασία που είναι αναγκαία για να γίνει μάθημα.

Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό - οξύνθηκε αυτές τις μέρες που η θερμοκρασία στην περιοχή έχει κατέβει υπό το μηδέν - και έχει συζητηθεί στο σχολείο πολλές φορές, αλλά καμιά ενέργεια για τη λύση του δεν έγινε από τους αρμοδίους και τους υπευθύνους...

Βρέχει στο ...γυμναστήριο!

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 8ου Λυκείου Βόλου διαμαρτυρόμενοι κυρίως για κτιριακά ζητήματα. Σύμφωνα με καταγγελίες των μαθητών, η κατάσταση του Γυμναστηρίου είναι απαράδεκτη, μιας και όταν σημειώνονται βροχοπτώσεις το βρόχινο νερό μπαίνει μέσα και δημιουργηθεί λίμνες νερού. Παράλληλα, εξαιτίας κακοτεχνιών στο Γυμναστήριο πέφτουν σοβάδες καθιστώντας το επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές διεκδικήσεις μαθητών(2013-12-13 00:00:00.0)
Κινητοποίηση γονιών στο Πέραμα(2013-11-26 00:00:00.0)
Παρέμβαση για υποσιτισμό και θέρμανση στα σχολεία(2012-12-06 00:00:00.0)
Kανένα παιδί νηστικό, κανένα παιδί αμόρφωτο(2012-01-21 00:00:00.0)
Κοινή δράση για δημόσια και δωρεάν Παιδεία(2011-11-26 00:00:00.0)
Να ορθωθεί τείχος λαϊκής αλληλεγγύης(2011-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ