Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πυκνώνουν οι κινητοποιήσεις ενάντια σε χαράτσι - διακοπές ρεύματος

Από πρόσφατη κινητοποίηση στη ΔΕΗ Καμινίων
Από πρόσφατη κινητοποίηση στη ΔΕΗ Καμινίων
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών σε όλη τη χώρα. Τις τελευταίες μέρες, σε διάφορες περιοχές της χώρας πέτυχαν επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένειες ανέργων, απέτρεψαν τη διακοπή σε σπίτια, παρέδωσαν λογαριασμούς χωρίς την πληρωμή του χαρατσιού. Παρεμβάσεις που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο ότι επίκειται η απόπειρα διακοπής ηλεκτροδότησης σε όσους δεν έχουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το απαράδεκτο χαράτσι.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην Καλαμαριά, την επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτι μακροχρόνια ανέργων με ανήλικο παιδί (5 χρόνων) πέτυχε η Λαϊκή Επιτροπή με τη δυναμική παρέμβαση που πραγματοποίησε προχτές Τετάρτη στη ΔΕΗ της περιοχής. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα και αφαίρεσε το μετρητή την Τρίτη 17 Γενάρη, γνωρίζοντας την αδυναμία του ζευγαριού να εξοφλήσει το χρέος του. Συγκεκριμένα, όταν πριν από κάποιες μέρες έλαβαν το ειδοποιητήριο για τη διακοπή, πήγαν στη ΔΕΗ ζητώντας διακανονισμό του χρέους τους που ήταν 533 ευρώ. Η ΔΕΗ απαίτησε πληρωμή του 50% της οφειλής για να προχωρήσει σε διακανονισμό του υπόλοιπου ποσού. Το ζευγάρι των ανέργων δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει το ποσό και έφυγε άπραγο.

Μετά τη μαζική και δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής επανασυνδέθηκε το ρεύμα και έγινε διακανονισμός. Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής ξεκαθάρισαν στον προϊστάμενο της ΔΕΗ ότι δεν θα δεχτούν τη διακοπή ρεύματος σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό.

Στα Καμίνια, νέα κινητοποίηση έγινε χτες το πρωί στο υποκατάστημα της ΔΕΗ από δυνάμεις του ΠΑΜΕ, Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά και Συνδικάτα, όπου ανάρτησαν πανό μπροστά στην πύλη που έγραφε: «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να το κόψει από κανέναν». Αντιπροσωπεία των φορέων κατέθεσε εκατοντάδες χαράτσια μαζί με μαζικό εξώδικο, ενώ συγκεντρωμένοι είχαν παραταχθεί μπροστά στην έξοδο του υποκαταστήματος, προκειμένου να εμποδίσουν να βγουν συνεργεία με εντολή να κόψουν ρεύμα σε σπίτια εργατικών, λαϊκών οικογενειών. Το υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια εκτελεί τις εντολές για διακοπές ρεύματος σε όλη την πειραιώτικη περιφέρεια και όπως αναφέρθηκε από εργαζόμενους, οι εντολές για διακοπές ρεύματος λόγω χαρατσιού εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν τις 1.000 τη βδομάδα. Ωστόσο, αυτό που εκφράστηκε και χτες από συνδικαλιστές και εργαζόμενους του χώρου είναι η πρόθεση να συμμετέχουν στον αγώνα των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων να μη διακοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι.

Στα Φάρσαλα, παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, πραγματοποίησαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας το χαράτσι στα ακίνητα κι επιδίδοντας δεκάδες απλήρωτους λογαριασμούς.

Στην Τρίπολη, στελέχη της Λαϊκής Επιτροπής και του ΠΑΜΕ κατάφεραν χτες να αποτρέψουν διακοπή ρεύματος σε σπίτια από συνεργεία της ΔΕΗ. Με ανακοίνωσή τους καλούν το λαό της πόλης να είναι σε επιφυλακή και να μην επιτρέψουν στα συνεργεία να προχωρούν στις διακοπές.

Στη Βόρεια Εύβοια, η Λαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ιστιαία την περασμένη Τρίτη και παρέδωσε λογαριασμούς με απλήρωτο το χαράτσι.

Συνεχίζεται η δράση

Σήμερα Παρασκευή 20 Γενάρη: Οι Λαϊκές Επιτροπές Ν. Ιωνίας, Αγ. Βασιλείου - Χιλιαδούς, Αγ. Αναργύρων, Αγ. Ονουφρίου - Ανακασιάς - Ανω Βόλου, Αγ. Γεωργίου - Χρυσοχοΐδη και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, στις 12 το μεσημέρι, όπου θα γίνει και επίδοση δηλώσεων από κατοίκους που δεν πληρώνουν τα χαράτσι της ΔΕΗ. Η Λαϊκή Επιτροπή Πυλαίας - Χορτιάτη διοργανώνει εκδήλωση - συναυλία στις 7.30 μ.μ., Α' δημοτικό σχολείο Πανοράματος.

Κυριακή 22 Γενάρη: Το παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Πατησίων - Κυψέλης, το παράρτημα Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών, η Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ 5ου και 6ου Διαμερίσματος, ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης της ΟΓΕ, το Σωματείο Αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων Αθήνας, η Επιτροπή Συνταξιούχων Πατησίων - Κυψέλης, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, η Επιτροπή Ανέργων, το ΜΑΣ καλούν σε συγκέντρωση για δημιουργία Λαϊκής Επιτροπής στο 5ο - 6ο Διαμέρισμα της Αθήνας,, στις 11 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (είσοδος από Ταϋγέτου).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2012-05-26 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ(2011-12-22 00:00:00.0)
Πέτυχαν επανασύνδεση του ρεύματος σε δύο φτωχές οικογένειες(2011-10-08 00:00:00.0)
Κόβουν το ρεύμα σε 160 σπίτια κάθε μέρα(2010-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ