Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2011 - Κυριακή 1 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ιψεν... επί δύο

Το «Διάχρονο» της Μαίρης Βιδάλη, στα πλαίσια της Σπουδής 2 Ιψεν, κάνει πρεμιέρα με την «Κυρά της θάλασσας» στις 6 Ιανουαρίου υπό την αιγίδα της νορβηγικής πρεσβείας. Η επίσημη πρώτη θα δοθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου. Το κείμενο είναι κλασικό δείγμα συμβολικού ρεαλισμού. Η Ελίντα Βάγκελ (1888) καλείται να διαλέξει ανάμεσα στον «έρωτα από τη θάλασσα» και στην «ευθύνη που δημιουργεί η γήινη καθημερινότητα». Οι αιώνες περνούν, αλλά οι θάλασσες και οι επιλογές καιροφυλακτούν μέσα στις ψυχές όλων μας. Εσείς ποιον δρόμο θα διαλέγατε;

Παρουσιάζεται σε μετάφραση της Εύας Γεωργουσοπούλου, διδασκαλία Γιώργου Βούρου - Μαίρης Βιδάλη, σκηνικά - κοστούμια Χάρη Σεπεντζή, μουσική Τατιάνας Μανωλίδου και φωτισμούς Γιώργου Δανεσή. Βοηθός σκηνοθέτης ο Γιάννης Τραμπίδης. Με τους Μαίρη Βιδάλη, Βύρωνα Κολάση, Γιάννη Τραμπίδη, Τάκη Λιατζιβίρη, Μαρία Μαλλούχου, Χρήστο Μαραθιά, Ελένη Γιαλαμά. Ξένος ο Παύλος Ευαγγελόπουλος. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή στις 6:30μμ.

Στον ίδιο χώρο, συνεχίζονται, Δευτέρα και Τρίτη στις 9μμ οι «Βρικόλακες» σε διδασκαλία Τάσου Λέρτα και την Νίτα Παγώνη στο ρόλο της κας Αλβινγκ.

Και οι δύο παραστάσεις, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, έχουν μειωμένη είσοδο 7 ευρώ για θεατές άνω των 65, ανέργους, φοιτητές και μαθητές, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή για τα αντίστοιχα έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ