Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγωνιά για την επέκταση της προσωρινής απασχόλησης!

Οργανώνει σχετική έρευνα μαζί με την Ομοσπονδία Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης

Η προώθηση της προσωρινής απασχόλησης είναι αυτό που «καίει» την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Εργαζομένων στις υπηρεσίες και την επικοινωνία σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι της Ευρώπης τα χάνουν όλα και βυθίζονται καθημερινά στην εξαθλίωση. Η εν λόγω Ομοσπονδία Συνδικάτων συμμεριζόμενη πλήρως τις αγωνίες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θα διεξαγάγει μαζί με την Ομοσπονδία Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης (σ.σ. εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού όπως «Adecco», «GI Group Hudson», «Kelly Services», «Manpower», «Randstad», «and USG People») και την Κομισιόν έρευνα με θέμα: «Ο ρόλος των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης στη διευκόλυνση μεταβάσεων στην αγορά εργασίας».

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Εργαζομένων στις υπηρεσίες και την επικοινωνία αναφέρεται ότι η έρευνα αποτελεί μέρος κοινών δραστηριοτήτων των κοινωνικών εταίρων της ΕΕ. Είναι φανερό ότι για τον ευρωπαϊκό εργοδοτικό συνδικαλισμό οι προσωρινά απασχολούμενοι εργαζόμενοι είναι «εταίροι» με τα ευρωπαϊκά μονοπώλια που θησαυρίζουν από την ελαστική εργασία και των παγκόσμιων «δουλεμπορικών» γραφείων. Αυτό φαίνεται και από το στόχο της έρευνας, που είναι να παρουσιάσει δεδομένα και στοιχεία για τα εξής ζητήματα:

  • «Ο πιθανός ρόλος των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης στη διευκόλυνση μεταβάσεων στην αγορά εργασίας (π.χ. από την εκπαίδευση στην εργασία, από την ανεργία στην εργασία, από τη μια δουλειά στην άλλη)». Λες και οι εργαζόμενοι χρειάζονται την προσωρινή απασχόληση για να προετοιμαστούν ...ψυχολογικά και όχι οι μεγαλοεργοδότες επειδή τους κοστίζει πιο φθηνά.
  • Η ροή των εργαζομένων μέσω των επιχειρήσεων προσωρινής απασχόλησης πριν και μετά την απασχόλησή τους από τις εταιρείες, την εξέλιξη της καριέρας τους κλπ.
  • Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας των μεταβάσεων στην αγορά εργασίας.

Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ως πολύτιμο και γνήσιο στήριγμα των κερδών και της ανταγωνιστικότητας. Ο λόγος είναι πλέον στους εργαζόμενους της Ευρώπης, να τους γυρίσουν οριστικά την πλάτη και να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ