Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια

Στο δικαστήριο προσέφυγε χτες η διοίκηση της ΕΡΤ, ζητώντας να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που έχει κηρύξει το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για τους δημοσιογράφους. Η συζήτηση της προσφυγής στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα γίνει σήμερα στις 1.30 το μεσημέρι. Σήμερα επίσης συζητείται και η προσφυγή του STAR κατά των κινητοποιήσεων, που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι ενάντια στην απόλυση των έξι δημοσιογράφων.

Χτες το απόγευμα, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση της προσφυγής της διοίκησης προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο. Από την πλευρά της η διοίκηση της ΕΡΤ υποστήριξε ότι πρέπει και στη δημόσια ραδιοτηλεόραση να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες σε ό,τι αφορά την τριήμερη προειδοποίηση από τις Ενώσεις για την κήρυξη απεργιών. Νέο «ραντεβού» δίνουν για σήμερα σε συγκέντρωση στην Ευελπίδων κατά τη συζήτηση της προσφυγής της διοίκησης καλώντας συγχρόνως όλους τους εργαζόμενους από τα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ να συμμετέχουν.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για συρρίκνωση και διάλυση των παραπάνω μέσων, καθώς επίσης και εναντίον στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει την ενέργεια της διοίκησης της ΕΡΤ να προσφύγει στα δικαστήρια προκλητική και απαράδεκτη, καθώς επίσης και ως «περίεργη εκτροπή προς τον αυταρχισμό».

  • Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Πέμπτη από τις 6 το πρωί για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» αποφάσισαν τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ. Η εργοδοσία δεν έχει καταβάλλει μισθούς τριών μηνών, οφείλει επίσης, το επίδομα αδείας ενώ δεν εφαρμόζει και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Παράλληλα, να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν - κατά τις χτεσινές τους συνελεύσεις - να προτείνουν προς τις Ενώσεις τόσο οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ όσο και στην «Ελευθεροτυπία». Στο ΔΟΛ οι εργαζόμενοι ζητούν να πάρει πίσω η εργοδοσία τα σχέδια για την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις στους μισθούς, ενώ στην «Ελευθεροτυπία» να καταβληθούν άμεσα δεδουλευμένα μηνών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ