Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η κινητοποίηση ναυτεργατών - νησιωτών

Σύλλογοι από την Ικαρία και τους Φούρνους σε κοινή δράση με ναυτεργατικά σωματεία, διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή αγωνιστική κινητοποίηση στις 4.30 το απόγευμα με συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, στο ντόκο που καταπλέει το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ». Την πρωτοβουλία του συντονισμού ανέλαβαν οι Ικάριοι και Φουρνιώτικοι σύλλογοι της Αθήνας, μετά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας να εγκρίνει κατ' απαίτηση της εταιρείας HSW, την αντικατάσταση του πλοίου της «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» που καλύπτει τη γραμμή, με το 40χρονο πλοίο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ», το οποίο υποβαθμίζει ραγδαία την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν Ικάριοι και Φουρνιώτικοι Σύλλογοι και οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών (ΠΕΝΗΗΕΝ), Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ), τονίζεται ότι «υπουργείο και εφοπλιστές ξεκαθαρίζουν την πάγια θέση τους: Αξία έχει το κέρδος, στο βωμό του οποίου και πάλι όλοι εμείς καλούμαστε να θυσιαστούμε».

«Η ελευθερία δράσης - συνεχίζουν - του κεφαλαίου, "ευλογεί" τους εφοπλιστές να σταματάνε δρομολόγια πλοίων όποτε θέλουν, να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν, να απολύουν ναυτεργάτες όποτε επίσης θέλουν, με μοναδικά κριτήρια αυτά της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους». Δηλώνουν ότι: «Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους» καλούν τα δημοτικά συμβούλια Ικαρίας, Φούρνων να πάρουν θέση και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους αγώνες τους.

Διεκδικούν:

Φτηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με σύγχρονα πλοία μέσα από έναν φορέα ανάπτυξης της ναυπηγικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Πλοίο 365 μέρες το χρόνο και εξυπηρέτηση των εσωτερικών γραμμών. Οχι στην άρση του καμποτάζ. Πλοία με πληρώματα με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, που είναι εφικτό μόνο με ενιαίο δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ