Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προετοιμάζονται για τις νέες κινητοποιήσεις

Στις 14 του Δεκέμβρη η πανελλαδική κινητοποίηση. Στον αγώνα και οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας

Αποψη από την προχτεσινή κινητοποίηση στην Καρδίτσα
Αποψη από την προχτεσινή κινητοποίηση στην Καρδίτσα
Οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων των Τρικάλων στην πανελλαδική κινητοποίηση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, στις 14 Δεκέμβρη, συζητήθηκαν χτες στη σύσκεψη κτηνοτρόφων του νομού που συγκάλεσε η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνουν περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά ώστε το κάλεσμα συμμετοχής να φτάσει σε όλους τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.

Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης στις 14 του Δεκέμβρη, θα συγκεντρωθούν, στις 12 το μεσημέρι, στα διόδια του Μοσχοχωρίου, έξω από τη Λάρισα, επί της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Για την κινητοποίηση, αλλά και, γενικότερα, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων - το έναυσμα δόθηκε με το προχτεσινό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα - προετοιμάζονται οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι και στους άλλους θεσσαλικούς νομούς.

Στη Λάρισα κλιμάκια της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων, στο Βασιλί, ξεκινούν από σήμερα περιοδείες σε χωριά της επαρχίας για να ενημερώσουν τους αγρότες για τη νέα ΚΑΠ και τα άλλα αντιαγροτικά μέτρα, με στόχο να υπάρξει αγωνιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και προβολή των διεκδικήσεών τους. Περιοδείες θα γίνουν σήμερα Παρασκευή σε Κατωχώρι και Πολυνέρι, τη Δευτέρα 12/12 στο Δίλοφο, την Τρίτη 13/12 στο Βασιλί και στη Βαμβακού, την Τετάρτη 14/12 στους Χαλκιάδες και στον Αγιο Κωνσταντίνο και την Πέμπτη 15/12 στην Κρήνη.

Οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας

Αγωνιστικό «παρών» στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 14 του Δεκέμβρη θα δώσουν και οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ. Η αγωνιστική συγκέντρωση θα γίνει στα διόδια της Αγίας Τριάδας στις 11.30 π.μ. Η Γραμματεία Φθιώτιδας σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής: «Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που βρίσκονται οι μικροί και μεγάλο μέρος των μεσαίων κτηνοτρόφων και επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, υπάρχει ο μονόδρομος της ρήξης και της ανατροπής, για μια άλλη, φιλοαγροτική - φιλοκτηνοτροφική πολιτική, με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά την κάλυψη των διατροφικών λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ