Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μέτρα τώρα για τους ανέργους

Με αίτημα αιχμής τη λήψη άμεσων μέτρων για τους άνεργους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς, εργαζόμενοι, άνεργοι και απλήρωτοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ πραγματοποίησαν χτες το πρωί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, ΕΠΠΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΦΕ, ΕΠΠΗΤ).

Οι εργαζόμενοι του κλάδου ζητούν από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την προστασία και την ανακούφιση των απλήρωτων εργαζομένων και τη θεσμοθέτηση ουσιαστικών ρυθμίσεων υπέρ των ανέργων, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται δραματικά. Συγκεκριμένα, απαιτούν τη χρονική επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, τη θεσμοθέτηση επιδόματος ανεργίας στους συναδέλφους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή οι εργοδότες τους έχουν κηρύξει ουσιαστικά στάση πληρωμών, και σε αυτούς που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, όπως ακριβώς και στον ΟΑΕΔ, το πάγωμα των δανείων των ανέργων ή απλήρωτων συναδέλφων προς τις τράπεζες και την απαλλαγή των ανέργων και απλήρωτων συναδέλφων από τα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές.

Τα παραπάνω αιτήματα έθεσε χτες η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, στον οποίο και παρέδωσαν υπόμνημα. Ο υπουργός Εργασίας «δεσμεύτηκε» προς τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής ότι την ερχόμενη βδομάδα θα οριστεί συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

Σε ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι οι εκδότες και οι καναλάρχες, έχοντας στήριγμα όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στα MME, συντονισμένα και με σχέδιο προσπαθούν να περάσουν ατομικές συμβάσεις για μείωση αποδοχών της τάξης του 15% - 20%, ενώ ταυτόχρονα σαμποτάρουν συστηματικά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ