Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Ενοχλεί ο ταξικός προσανατολισμός

Μετά από την κατάθεση αγωγής και ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τέσσερις εργαζόμενοι, καθοδηγούμενοι από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση) και με νομικό σύμβουλο τον Μ. Πατσιαντά, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Βόλου, στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη εξέδωσε απόφαση ακύρωσης των εκλογών του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτη και αναστολής της λειτουργίας της διοίκησής του που είναι στα χέρια των ταξικών δυνάμεων.

Η απόφαση πάρθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου που εκδίκασε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για ακύρωση των εκλογών, επειδή δόθηκε παράταση στην εκλογική διαδικασία κατά 3 ώρες από την εφορευτική επιτροπή, για να μπορέσουν να ψηφίσουν εργαζόμενες από το νησί της Σκοπέλου, τον Αλμυρό, τη Ζαγορά και άλλες περιοχές του Νομού Μαγνησίας.

Τα παραπάνω κατάγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χτες στο Βόλο, εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ - οι Γ. Κομνηνός, Χρ. Καλούσης και Γ. Ρούσας - και του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών Νομού Μαγνησίας - Μαρία Γκριτζάνη, πρόεδρος, Μαρία Πλαγερά και Μαρία Χιώτη - επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, για να περάσουν ακόμα πιο γρήγορα και χωρίς αντίσταση από τους εργαζόμενους τα εφιαλτικά μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, υπονομεύει τη λειτουργία του Σωματείου χρησιμοποιώντας δικαστικά μέσα προκειμένου να εμποδίσουν τη δράση του. Ενοχλούνται - τονίστηκε - γιατί το σωματείο όλα αυτά τα χρόνια καταφέρνει να συσπειρώνει τους εργαζόμενους του κλάδου σε ταξική κατεύθυνση, πραγματοποιώντας μαζικές συνελεύσεις (όπως στην εκλογοαπολογιστική που ξεπέρασε τα 120 άτομα), παραστάσεις διαμαρτυρίας, συλλαλητήρια και απεργίες, πηγαίνοντας αντίθετα στη βασική λογική αυτών των ξεπουλημένων πλειοψηφιών για υποταγή στις εντολές του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Ενοχλούνται οι βαστάζοι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, γιατί δε θέλουν να πάρουμε μέρος με αύξηση των δυνάμεών μας (4 αντιπρόσωποι από 3) στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου που πραγματοποιείται το επόμενο διάστημα.

Την απόφασή τους να περιφρουρήσουν τη λειτουργία του Σωματείου τους, «δηλώνουν» σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων Μαγνησίας, σε ψήφισμα που ενέκριναν σε σύσκεψη - συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες στο Βόλο, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο ψήφισμα, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται ότι «όσα δικαστικά μέτρα κι αν πάρουν, με μεγαλύτερο πείσμα και ορμή θα συνεχίσουμε μαζί με το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΜΕ, την πάλη μας ενάντια στην κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ