Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Διήμερο κινητοποιήσεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Σήμερα και αύριο οργανώνονται δεκάδες κινητοποιήσεις στα ιδρύματα για όλα όσα δικαιούνται φοιτητές και σπουδαστές

Οι σπουδαστές των ΤΕΙ απαντούν με κινητοποιήσεις στην πολιτική πλήρους απαξίωσης των σπουδών τους, στη μείωση των διδασκόντων και των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων. Απαιτούν τα αυτονόητα, δηλαδή να μην υπάρχουν οι λίστες αναμονής στα εργαστήρια, να μη στοιβάζονται στα εργαστήρια και τα αμφιθέατρα, να μην πληρώνουν για αναλώσιμα, να έχουν υλικοτεχνική υποδομή κ.ά.

Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών διοργανώνουν κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο. Σήμερα η Επιτροπή Αγώνα της ΣΤΕΦ Πειραιά προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας για το υπέρογκο κόστος σπουδών για αναλώσιμα και ζητά να δοθούν πίσω τα 80 ευρώ που πλήρωσαν οι σπουδαστές. Η Επιτροπή Αγώνα της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας (στο κτίριο της Θηβών) κινητοποιείται γιατί δε γίνονται κλινικές λόγω έλλειψης καθηγητών, ενώ, επιπλέον, γίνονται εργαστήρια 60 ατόμων σε αίθουσες με 10 υπολογιστές.

Αύριο οι Επιτροπές Αγώνα της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ του ΤΕΙ Πειραιά θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για το ζήτημα της στέγασης με επαρχιώτες σπουδαστές, ενώ η Επιτροπή Αγώνα της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας και η Επιτροπή Αγώνα της ΣΔΟ Πειραιά για το κόστος σπουδών και την έλλειψη καθηγητών.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας σήμερα προχωρά σε κινητοποίηση στο γραφείο σπουδαστικής μέριμνας και αύριο στην Περιφέρεια. Οι Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ Πάτρας κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα και αύριο στους Ειδικούς Λογαριασμούς, ενώ οι Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ Καλαμάτας κινητοποιούνται αύριο για σίτιση, στέγαση και αναλώσιμα. Η Επιτροπή Αγώνα του ΤΕΙ Χαλκίδας προχωρά σήμερα σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση και στο εστιατόριο της σχολής και αύριο στην Περιφέρεια. Επίσης, κινητοποίηση στη Λέσχη του ΤΕΙ Ιωαννίνων πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Χτες, η Επιτροπή Αγώνα Νοσηλευτικών στη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας έκανε κινητοποίηση στη διοίκηση της σχολής για το εργαστήριο που θα έπρεπε να το παρακολουθούν 30 σπουδαστές και στοιβάζονται 90, για τα μαθήματα κλινικών που γίνονται κάθε 15 μέρες, επειδή δε χωράνε και για βιβλίο που καλούνται να πληρώσουν.

Δυναμικές παρεμβάσεις του ΜΑΣ και στα πανεπιστήμια

Σε κινητοποιήσεις καλούν οι δυνάμεις του ΜΑΣ και στα πανεπιστήμια. Σήμερα, στη Γεωπονική η Επιτροπή Αγώνα, μετά και από συλλογή υπογραφών, θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας για τη στέγαση, αφού δεν υπάρχει εστία για το ίδρυμα, αλλά μόνο κάποια δωμάτια στη ΦΕΑ.

Σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα της Νομικής, του Οικονομικού και του Πολιτικού, στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνουν κινητοποίηση για τη Λέσχη (στην οδό Ιπποκράτους), όπου υπάρχουν αναγνωστήριο, υπηρεσίες και στεγάζονται οι καλλιτεχνικές ομάδες των φοιτητών, και με τη γενική υποχρηματοδότηση να βρίσκεται στον «αέρα». Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά θα γίνει κινητοποίηση για τη δωρεάν μετακίνηση.

Στο ΕΜ Πολυτεχνείο διοργανώνεται, αύριο, Παρασκευή, κινητοποίηση για την Εστία. Υπενθυμίζουμε πως με βάση υπουργική απόφαση, που εφαρμόζει το νόμο - πλαίσιο, οι εστίες περνάνε στα ιδρύματα. Το Πολυτεχνείο έχει δηλώσει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο και ζητά άλλη λύση.

Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας οι δυνάμεις του ΜΑΣ σήμερα θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στη ΔΕΗ και σήμερα και αύριο στους Ειδικούς Λογαριασμούς του Πανεπιστημίου.

Σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ στην Κοζάνη προγραμματίζουν κινητοποίηση στις 9.30 το πρωί στα αστικά λεωφορεία για δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών, στη 1 το μεσημέρι στη λέσχη για δωρεάν σίτιση για όλους και στις 7 το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα «Γερμανός» για τα πάσο.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο στη Φλώρινα, σήμερα στη 1 το μεσημέρι, προγραμματίζουν κινητοποίηση στη λέσχη για δωρεάν σίτιση για όλους. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι και στο ΤΕΙ Καστοριάς.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ στα ΤΕΙ σε Γρεβενά και Φλώρινα προγραμματίζουν, σήμερα, μαζική εξόρμηση στα ΤΕΙ και στα σχολεία και το απόγευμα συγκεντρώσεις για τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ