Κυριακή 27 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Ματς για το Παγκόσμιο Γυναικών

Πρωταθλήτρια Ομάδα Ευρώπης η Γερμανία

Μερική άποψη του Πανευρωπαϊκού με τους Αρκάντι Νάιντις και Γκεόργκ Μέιερ, 1η και 2η σκακιέρα της Εθνικής Γερμανίας
Μερική άποψη του Πανευρωπαϊκού με τους Αρκάντι Νάιντις και Γκεόργκ Μέιερ, 1η και 2η σκακιέρα της Εθνικής Γερμανίας
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) σε συνεργασία με τη ΣΟ Αλβανίας διοργάνωσε τον τελικό του Παγκόσμιου Ατομικού Πρωταθλήματος Γυναικών, στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής είχε η Πρωταθλήτρια Κόσμου Χου Γιφάν (Κίνα) και η διεκδικήτρια του τίτλου Χούμπι Κόνερου (Ινδία). Το ματς διεξάγεται στο ξενοδοχείο «Παλλάς» στα Τίρανα και σήμερα Κυριακή είναι ελεύθερη ημέρα. Το ματς για τον τίτλο είναι 10 παρτίδων και μέχρι τον 6ο γύρο η Κινέζα Χου Γι Φιν είχε προηγηθεί με 4-2 με νίκες στην 3η και 6η παρτίδα επί της Ινδής Χούμπι Κόνερου.

Οι πρώτες δύο παρτίδες (η Κόνερου είχε τα λευκά στην 1η) έφθασαν σε προχωρημένο φινάλε και έληξαν ισόπαλες, ενώ στην τρίτη παρτίδα νίκησε η Χου Γιφάν σε μια εξαιρετικά παιγμένη Αμυνα Τάρας (βλέπε παρτίδα). Αύριο Δευτέρα - ώρα 15.00 - θα παιχθεί ο 10ος και τελευταίος αγώνας, την Τρίτη είναι ελεύθερη ημέρα και στις 30 Νοέμβρη, αν τελικά λήξει 5-5, θα παιχθούν 4 παρτίδες μειωμένου χρόνου.

* Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στα τελικά του Ομαδικού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όχι μόνο γιατί συμμετείχαν οι εθνικές μας ομάδες, αλλά και γιατί πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκιδική. Στον ξεχωριστό όμιλο γυναικών συμμετείχαν 28 ομάδες και πρωταθλήτριες αναδείχτηκαν οι: Ρωσία (με 8 νίκες και 1 ισοπαλία) με 17 β. και χρυσό μετάλλιο, Πολωνία (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) με 14 β. αργυρό, Γεωργία (με 7 νίκες και 2 ήττες) με 14 β. χάλκινο. Ακολούθησαν Ουκρανία, Γαλλία με 12 β., ενώ η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 21η θέση με 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες (8 β.). Στον 9ο και τελευταίο γύρο οι γυναίκες κέρδισαν τη Λετονία με 2,5 - 1,5. Ντέμπο - Ρεΐζνιεσε 1/2, Μπότσαρη - Μπέρζινα 1-0, Φαχιρίδου - Σκίνκε 1/2 και Παυλίδου - Ερνέστε 1/2. Στους άντρες, πρωταθλήτρια Ευρώπης (και χρυσό μετάλλιο) η ομάδα της Γερμανίας με 15 β., 2) Αζερμπαϊτζάν, αργυρό 14 β. 3-5) Ουγγαρία, χάλκινο 13 β., Αρμενία και Ρωσία με 13 β. Η ελληνική ομάδα αντρών έχασε στο 9ο γύρο από την Ιταλία 1,5 - 2,5 και κατέλαβε την 20ή θέση σε 38 συμμετοχές (9 β.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ