Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας»

Τοπικές κινητοποιήσεις στις 24 και 25 Νοέμβρη, καταλήψεις και συλλαλητήρια ενάντια στον προϋπολογισμό αποφάσισε το ΣΑΣΑ

Με το σύνθημα «όλοι οι μαθητές στους δρόμους» και με ένα αγωνιστικό πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας απευθύνεται στους μαθητές.

Το ΣΑΣΑ, το οποίο συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο, αποφάσισε τα εξής:

  • «Στηρίζουμε τον αγώνα των γονιών μας για να μην πληρώσουν τα χαράτσια που ρημάζουν το ήδη μικρό εισόδημα που μπαίνει στα σπίτια μας.
  • Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές φοιτητές, πιο αποφασισμένοι!
  • Δεν πληρώνουμε ούτε 1 ευρώ για τη μόρφωσή μας. Αμεση και συντονισμένη απάντηση στα σχολεία που δεν υπάρχει πετρέλαιο για θέρμανση, ρεύμα, νερό, με Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, καταλήψεις.
  • Οργανώνουμε τον αγώνα μας στη γειτονιά μας μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.
  • Ολοι για έναν και ένας για όλους! Αλληλεγγύη στις οικογένειες των συμμαθητών μας που τους κόβουν το ρεύμα, υποσιτίζονται, δεν τα βγάζουν πέρα.
  • 24 - 25/11 μέρες πολύμορφης δράσης και τοπικών συλλαλητηρίων σε κάθε τάξη, σχολείο, δήμο.
  • Προχωράμε σε καταλήψεις τη βδομάδα ψήφισης του άθλιου προϋπολογισμού για το 2012. Οργανώνουμε συλλαλητήρια, κατεβαίνουμε στους δρόμους τη μέρα ψήφισής του».

Στην ανακοίνωσή του το ΣΑΣΑ τονίζει σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2012: «Είναι άθλιος! Κόβει ακόμα και τα ψίχουλα που έδιναν ως τώρα στα σχολεία μας και που δεν έφταναν ούτε για βιβλία, πετρέλαιο, αναλώσιμα. Κόβει τα λεφτά για την Υγεία και την Ασφάλιση, φέρνει νέα χαράτσια για τις οικογένειές μας. Την ίδια στιγμή μπουκώνει χρήμα τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, για να "σωθεί η χώρα". Εκβιάζουν εμάς και τις οικογένειές μας με στάση πληρωμών και πτώχευση. Μας έχουν ήδη πτωχεύσει».

«Εχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι μαθητές. «Με το λαό στο προσκήνιο, κόντρα στα ψέματα, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία και την κρατική καταστολή. Στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται, που δε σκύβουν το κεφάλι, όπως οι χαλυβουργοί που αυτές τις μέρες στέκονται αλύγιστοι και περήφανοι μετά από τόσες μέρες απεργίας. Που μας μαθαίνουν το σημαντικότερο μάθημα, εκείνο του αγώνα, της αξιοπρέπειας, της δύναμης της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ενότητας!», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συντονιστικού.

«Ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας, από τον αγώνα μας! Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!», τονίζουν οι μαθητές διεκδικώντας: «Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία. Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία. Δωρεάν μετακινήσεις σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δωρεάν διατροφή στο σχολείο με ευθύνη του κράτους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην Εκπαίδευση. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών. Κάλυψη του κόστους των εκπαιδευτικών εκδρομών από τις σχολικές επιτροπές. Ενα σχολείο 12χρονο για όλους. Μόρφωση - δουλειά με δικαιώματα για μας και τους γονείς μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ