Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ATTICA - NORTHLANDMARK»
Συστάθηκε σωματειακή επιτροπή

Σωματειακή Επιτροπή του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συγκροτήθηκε στα πολυκαταστήματα «Attica» και «Northlandmark» (ανήκει στον ίδιο εργοδότη και βρίσκεται στο πολυκατάστημα Golden Hall).

Με ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή καταγγέλλει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία των δυο εταιρειών έχει προχωρήσει «σε αρκετές απολύσεις και μας τρομοκρατεί καθημερινά. Ηδη εφαρμόζονται σε αρκετές εταιρείες που βρίσκονται στα δύο πολυκαταστήματα, μέτρα όπως αλλαγή συμβάσεων, απλήρωτη εργασία, ατομικές συμβάσεις, ("FIDELE", "TEDBAKER", "YSATIS", "ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ", "MARK' OPOLO"), ενώ ήδη η εταιρεία "O' NEIL", "DKNY" έκλεισε δύο μαγαζιά στο "ΑΤΤΙCA" και "NORTHLANDMARK" και οι εργαζόμενοι που εργάζονταν σε αυτά τα μαγαζιά βρίσκονται στον αέρα».

Ολα τα παραπάνω πρόκειται να αγγίξουν, αργά ή γρήγορα, σημειώνει η επιτροπή όλους τους εργαζόμενους και υπογραμμίζει ότι προκειμένου η εργοδοσία να αποφύγει τη συσπείρωση των εργαζομένων στο κλαδικό τους σωματείο έστησε εργοδοτικό σωματείο στο «Attica» το οποίο προσπαθεί να σπιλώσει τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να διασπάσει τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας ταυτόχρονα αυταπάτες ότι ατομικά ο καθένας μπορεί να βρει λύση πηγαίνοντας απλά με τα νερά της εργοδοσίας.

«Εμείς, τονίζεται, οι εργαζόμενοι απαντάμε σε όλα αυτά με παραπέρα οργάνωση στους τόπους δουλειάς. Ενα πρώτο βήμα έχει γίνει μπροστά σε όλα αυτά με τη δημιουργία επιτροπής εργαζομένων στα Attica και northlandmark. Είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, η οργανωμένη απάντηση στη οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε. Είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας για τη διεύρυνση της επιτροπής εργαζομένων, η εγγραφή μας στο κλαδικό σωματείο και μεγαλύτερη συμμετοχή και δράση μέσα από την επιτροπή σε συνεργασία με το κλαδικό σωματείο των εμποροϋπαλλήλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ