Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ανάγκη για κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά

Πρώτο βήμα οργάνωσης του αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα (χαράτσια κ.λπ.) η συγκέντρωση τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ηρώ με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

Από τη μαζική σύσκεψη που διοργάνωσε η διοίκηση του δήμου Πετρούπολης
Από τη μαζική σύσκεψη που διοργάνωσε η διοίκηση του δήμου Πετρούπολης
Δημιουργία και ανάπτυξη παντού, σε κάθε πολυκατοικία, σε κάθε γειτονιά της Πετρούπολης ενός μαζικού λαϊκού κινήματος από εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους κ.ά. που συσπειρωμένοι και μαζί με φορείς, συλλόγους και σωματεία θα αντιμετωπίσουν οργανωμένοι και από κοινού τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ (χαράτσι ακινήτων κ.ά.). Σ' αυτήν την προοπτική πρέπει να επικεντρωθεί η οργάνωση της πάλης. Αυτό επισημάνθηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσε τη Τετάρτη το βράδυ η διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, εκλεγμένη με τη στήριξη του ΚΚΕ, με στόχο να δημιουργηθεί ένα πέπλο προστασίας, αλληλεγγύης και αντίστασης σε όλη την πόλη, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.

Μάλιστα, σαν πρώτο βήμα οργάνωσης αυτού του αγώνα συμφωνήθηκε τόσο από τη διοίκηση του δήμου όσο και από εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και σωματείων που συμμετείχαν μαζικά στη σύσκεψη να στηρίξουν τη συγκέντρωση τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στη πλατεία Ηρώ της Πετρούπολης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς αναφέρθηκε στην ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης των μέτρων που έχουν μέχρι σήμερα παρθεί (μείωση αφορολόγητου, έκτακτη εισφορά, χαράτσι ακινήτων, απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία κ.ά.), καθώς και αυτών που θα παρθούν μετά τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τόνισε ότι μοναδική λύση σε όλα τα παραπάνω, είναι η ενίσχυση του μαζικού λαϊκού κινήματος και παράλληλα ενός κινήματος αλληλεγγύης σε όλες τις γειτονιές, που θα στέκεται δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη, ενός κινήματος που μέσα από τη μαζικότητά του θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τη σωρεία των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει και θα οξυνθούν το επόμενο διάστημα. Αυτό το μαζικό κίνημα, όπως επισήμανε, πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

Πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και φορέων επισήμαναν ότι ο αγώνας ενάντια σε όλα τα μέτρα εξαθλίωσης πρέπει να δοθεί με όρους κινήματος που θα ενεργοποιήσει όλα τα λαϊκά στρώματα. Οργανωμένα και πειθαρχημένα, τόνισαν, πρέπει ο λαός να πει: «Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να πληρώσουμε». Να μην πληρώσει κανείς και σε περίπτωση που συνεργείο πάει να κόψει το ρεύμα να βρει απέναντι ένα ενωμένο και αποφασισμένο κίνημα.

Οπως τονίστηκε και από τον Θ. Κοτσαμπά: «Εμείς θέλουμε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι όλοι οι κάτοικοι της πόλης να αντιδράσουν μαζικά και να δημιουργήσουν ένα κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης στη γειτονιά τους». Ξεκάθαρα επισήμανε ότι ο Δήμος θα στηρίξει τη δημιουργία επιτροπών γειτονιάς που θα προκύψουν μέσα από τους φορείς και θα διαθέσει όλες τις υπηρεσίες του στη διάθεση των κατοίκων της πόλης, προσφέροντας σε όσους το επιθυμούν κάθε μορφή στήριξης.

Την ίδια στιγμή, διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι δε θα επιτρέψει τη διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ή άρνηση καταβολής του χαρατσιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ