Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ
Παρέμβαση για τις 100 μέρες της κυβέρνησης

Οι εκπρόσωποι της τράπεζας σπεύδουν να καθορίσουν το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής

Πριν καν οριστεί η νέα κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», το τραπεζικό κεφάλαιο της χώρας έσπευσε να οριοθετήσει τα ταξικά χαρακτηριστικά του νέου κυβερνητικού σχήματος, το οποίο, με τη στήριξη πλέον του συνόλου του αστικού πολιτικού κόσμου, αναλαμβάνει τον ειδικό ρόλο να δώσει νέα πνοή στις αντιδραστικές πολιτικές του μνημονίου και να διασφαλίσει την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία θα συνοδεύεται από μέτρα που θα αλυσοδέσουν το λαό της χώρας για τα επόμενα 15 χρόνια.

Σε άμεση παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις προχώρησε η Alpha Bank, μέσω του Εβδομαδιαίου Δελτίου Οικονομικών Εξελίξεων που εξέδωσε χτες, με τον ενδεικτικό τίτλο «Οι ενέργειες που θα πρέπει να προωθηθούν τις επόμενες 100 ημέρες», όπου και υποδεικνύει στη νέα κυβέρνηση, ένα προς ένα, τα σκληρά μέτρα λιτότητας που θα πρέπει να εφαρμόσει, προκειμένου να προωθήσει τις πολιτικές του μνημονίου και να αποκαταστήσει τις σχέσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι οποίες είχαν δοκιμαστεί τις τελευταίες βδομάδες, λόγω των γνωστών εξελίξεων. Θέση παίρνει, επίσης, και για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Οι οποίες «θα πρέπει να προκηρυχθούν όταν θα έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τη Βουλή η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου 2011»!

Το άρθρο παρέμβασης, με την υπογραφή της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της τράπεζας, επιχειρεί κατ' αρχάς να παρουσιάσει την επίπλαστη εικόνα ότι με τη στήριξη πλέον του συνόλου της κοινωνίας η νέα κυβέρνηση καλείται να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε η «μονοκομματική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να δώσει νέα ορμή και νέα ώθηση στις αντιδραστικές πολιτικές του μνημονίου, με στόχο και επιδίωξη την παραμονή του ελληνικού καπιταλισμού στο ευρώ.

Σε ρυθμό υπαγόρευσης αναφέρουν ότι «η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, που χαίρει πλήρους αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, είναι σε θέση να ενεργοποιηθεί άμεσα και αποτελεσματικά στους ακόλουθους τομείς:»

α) Να δώσει αξιόπιστα και αναμφισβήτητα μηνύματα διεθνώς ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα με κυβέρνηση ικανή να ενεργεί αποφασιστικά και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και πολιτική βούληση για την έγκαιρη και πλήρη αποκατάσταση της οικονομικής της αυτοδυναμίας.

β) Να διακηρύξει με αδιαμφισβήτητο τρόπο την απαρέγκλιτη απόφασή της για εφαρμογή των μέτρων που είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015...

Και αφού χαράσσουν το νέο πολιτικό πλαίσιο, η εφαρμογή του οποίου απαιτεί το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος, αλλά και οικονομικό πλαίσιο, συνεχίζουν:

«Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προσπαθήσει να αντιστρέψει το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τη χώρα και να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων προϋποθέσεων για την άμεση εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ. του Μαΐου 2010...».

«Επίσης η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει την αποτελεσματική υλοποίηση του Προϋπολογισμού του 2011. Είναι επίσης αναγκαία η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών στο τελευταίο 2μηνο του έτους, έτσι ώστε να εισπραχθούν με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο τα έσοδα που έχουν προγραμματιστεί». Λόγος, φυσικά, γίνεται για την είσπραξη εσόδων από τα διάφορα χαράτσια που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στο ίδιο θέμα και σε άλλο σημείο αναφέρουν: «Θα πρέπει να εντατικοποιηθεί ο ρυθμός υλοποίησης των μέτρων για την εκλογίκευση της λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης και των ΔΕΚΟ». Προφανώς αναφέρονται στα μέτρα - σφαγείο μισθών και συντάξεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι «η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία με την τρόικα του αναθεωρημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2011-2015, που στην ουσία αποτελεί το Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής»! Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να ενσωματώνει το αναθεωρημένο ΜΠΔΣ και το νέο Μνημόνιο, κάτι που στην πράξη σημαίνει: α) Ψήφιση από τη Βουλή του φορολογικού νόμου, β) ιδιωτικοποιήσεις, γ) πλήρη εξειδίκευση των μέτρων που απαιτούνται για την υλοποίηση των Προϋπολογισμών των ετών 2013-2014...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ