Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Στην κοροϊδία τους απαντάμε με αγώνα»
  • Πέτυχαν επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι πρωτοετή σπουδαστή
  • Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Νοέμβρη στο ΙΔΕΚΕ, για να καταργηθούν τα δίδακτρα

«Δε θα μας γονατίσουν, θα τους γονατίσουμε», δηλώνει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) Αττικής, απαιτώντας κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια ΙΕΚ και καλώντας σε οργανωμένο αγώνα ενάντια στην κατάσταση που βιώνουν οι σπουδαστές. Ο Σύλλογος παλεύει για γενικές συνελεύσεις μέσα στα δημόσια ΙΕΚ, συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα και συμπόρευση με το ΠΑΜΕ. Μάλιστα, παίρνει και πρακτικές πρωτοβουλίες: Ο ΣΥΣΔΙΕΚ πρωτοστάτησε πρόσφατα από κοινού με τη λαϊκή επιτροπή Μενιδίου σε κινητοποίηση στη ΔΕΗ και πέτυχε την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι πρωτοετή σπουδαστή δημόσιου ΙΕΚ, που η οικογένειά του δεν μπορούσε να πληρώσει.

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 11 το πρωί, ο ΣΥΣΔΙΕΚ από κοινού με τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) που βρίσκεται στην Αχαρνών 417. Ο Σύλλογος καλεί, επίσης, σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 10 Νοέμβρη στην Ομόνοια.

Οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ βιώνουν όλο το φάσμα της αντιλαϊκής πολιτικής στους χώρους κατάρτισης, αλλά και στα σπίτια τους, αφού πρόκειται για παιδιά λαϊκών οικογενειών. Τα δίδακτρα στα κατά τ' άλλα δημόσια ΙΕΚ φτάνουν τα 367 ευρώ το εξάμηνο, οι σπουδαστές πληρώνουν από την τσέπη τους αναλώσιμα, διαβάζουν από cd για τις εξετάσεις και τις προόδους, αφού τους δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για φωτοτυπίες, τα εργαστήρια για πρακτική εξάσκηση είναι πίσω από τις ανάγκες, όπως περιγράφει την κατάσταση μιλώντας στο «Ρ» ο Τρ. Ευθυμίου μέλος του ΣΥΣΔΙΕΚ. Σύμφωνα με το Σύλλογο, «μια σειρά σπουδαστές δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα δίδακτρα, ούτε τα αναλώσιμα που σε πολλές ειδικότητες ξεπερνούν τα 200 ευρώ, τα χαράτσια που φτάνουν στα σπίτια τους.

Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για παροχή κουπονιού επαγγελματικής κατάρτισης, ο Σύλλογος σχολιάζει την κοροϊδία λέγοντας: «Υποκριτικά θέλουν να μας παρουσιάσουν την "Επιταγή αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης", ως στήριξη στους σπουδαστές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Δίνουν 14.000 κουπόνια Πανελλαδικά για σπουδαστές Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ τη στιγμή που μόνο φέτος στα Δημόσια ΙΕΚ πήραν 15.000 σπουδαστές». Και καλεί τους σπουδαστές να απαντήσουν στην κοροϊδία με αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ