Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Επιστράτευσαν τραμπούκους για να χτυπήσουν τον αγώνα των ναυτεργατών

Ομάδα τραμπούκων επιτέθηκε σε ναυτεργάτες που περιφρουρούσαν την κινητοποίηση στο πλοίο «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» της ΝΕΛ στο Κερατσίνι

Η απεργιακή φρουρά στο βαπόρι έμεινε ακλόνητη και συνέχισε τον αγώνα
Η απεργιακή φρουρά στο βαπόρι έμεινε ακλόνητη και συνέχισε τον αγώνα
Με την ακινητοποίηση των πλοίων, αυτή τη φορά της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΝΕΛ, στο λιμάνι του Πειραιά, οι ναυτεργάτες συνέχισαν χτες τον αγώνα τους για να υπερασπίσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τους και το σύνολο των εργασιακών τους δικαιωμάτων, που πλήττονται ανελέητα από την άγρια αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Η εταιρεία για να τρομοκρατήσει τους ναυτεργάτες επιστράτευσε μέχρι και ομάδα 30 τραμπούκων. Η ομάδα αυτή επιτέθηκε στους ναυτεργάτες που περιφρουρούσαν την κινητοποίηση πάνω στον καταπέλτη του οχηματαγωγού πλοίου «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» της ΝΕΛ στο Κερατσίνι. Οταν αυτή η ομάδα έφτασε στο χώρο, κάποιοι εξ αυτών όταν ρωτήθηκαν από πού είναι και τι εκπροσωπούν, δήλωσαν - σύμφωνα με πληροφορίες - ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι.

Με απειλές, όπως «θα σας τσακίσουμε», προπηλακισμούς και άλλα παρόμοια, προσπάθησαν να διώξουν τους ναυτεργάτες από τον καταπέλτη, προκειμένου να αποπλεύσει το πλοίο. Και όλα αυτά με την πλήρη ανοχή των λιμενικών. Η άθλια επιχείρηση δεν πέρασε. Προσέκρουσε πάνω στην αδιαπέραστη ασπίδα της ταξικής αλληλεγγύης που εκφράστηκε από το οργανωμένο εργατικό κίνημα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Σε χρόνο «μηδέν», στο πλοίο κατέφτασαν εργαζόμενοι από κλάδους της στεριάς και με τις σημαίες του ΠΑΜΕ στα χέρια συμπαρατάχθηκαν δίπλα στους ναυτεργάτες, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση σε εταιρεία, τραμπούκους και τους συνεργούς τους. Το αποτέλεσμα ήταν αργά χτες το απόγευμα η εταιρεία ΝΕΛ να δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει την ΣΣΕ και ότι άμεσα θα καταβάλει τα αναδρομικά στα πληρώματα των πλοίων της. Να σημειωθεί ότι κινητοποίηση για την εφαρμογή της ΣΣΕ έγινε τις προηγούμενες μέρες στα πλοία της ΑΝΕΚ και της HSW, οι οποίες, επίσης, δεσμεύτηκαν για την πλήρη εφαρμογή της.

Οι μπράβοι της εργοδοσίας, που επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους ναυτεργάτες
Οι μπράβοι της εργοδοσίας, που επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους ναυτεργάτες
Πρωτοπόροι και οργανωτές και αυτού του αγώνα είναι τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Ο Α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ Θ. Ευαγγελάκης, με δηλώσεις του, κατήγγειλε «την ομάδα τραμπούκων που προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους ναυτεργάτες, με ευθύνη της εταιρείας και της κυβέρνησης». «Οι τρομοκρατικές ενέργειες - συνέχισε - του κράτους της αστικής τάξης και του παρακράτους σε βάρος των αγώνων των εργαζομένων, θα τσακιστούν πάνω στην αποφασιστικότητα του οργανωμένου εργατικού κινήματος, των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Συνεχίζουμε τη μάχη για τη συσπείρωση και οργάνωση δυνάμεων μέσα και έξω από τα καράβια, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, για την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα όπως και στην ΠΝΟ και στο πολιτικό επίπεδο. Για την ανατροπή αυτής της πολιτικής του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. Με βάση αυτήν την κατεύθυνση, καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων στην Αθήνα στις 10 Νοέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ