Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Για δεύτερη μέρα χωρίς σίτιση τα παιδιά

Δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής για να βρεθεί λύση στο σημαντικό πρόβλημα

Νέα μαζική και δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος έγινε χτες το πρωί στο δήμο για να αποτραπεί το λουκέτο στους παιδικούς σταθμούς, ενώ το απόγευμα έγινε παρέμβαση από τη Λαϊκή Επιτροπή, εργαζόμενους του δήμου και γονείς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαιτούν: Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, σύγχρονους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά της πόλης με πλήρες προσωπικό που θα έχει μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κανονική σίτιση χωρίς τροφεία, σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Αιτία των χτεσινών παρεμβάσεων ήταν ότι τα παιδιά των τεσσάρων παιδικών σταθμών της πόλης έμειναν και χτες, για δεύτερη μέρα, νηστικά, αφού τα τρόφιμα έχουν εξαντληθεί. Την ίδια στιγμή εξαντλούνται τα είδη που αφορούν την υγιεινή και καθαριότητα των παιδιών, εξαντλείται το πετρέλαιο και όπως έχει προειδοποιήσει η διευθύντρια των παιδικών σταθμών με έγγραφό της «εντός των ημερών η παραμονή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς θα είναι αδύνατη». Που σημαίνει ότι οι παιδικοί σταθμοί του Περάματος κλείνουν. Αλλωστε, εκτός από αυτά, από τη Δευτέρα οι σταθμοί θα αντιμετωπίσουν και πρόβλημα προσωπικού, αφού αρχίζει η λήξη των συμβάσεων συμβασιούχων.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Γ. Ζουμπούλης, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική της παύσης πληρωμών, υπονομεύοντας, διαλύοντας και σπρώχνοντας στην ιδιωτικοποίηση ό,τι έχει σχέση με κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, το μόνο που έκανε ήταν να επιδοθεί σε απροκάλυπτο εμπαιγμό. Επανέλαβε και στο Δημοτικό Συμβούλιο ως κατόρθωμα ότι έδωσε 3.000 ευρώ για την τροφοδοσία των παιδικών σταθμών, όταν τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, επαρκούν για την τροφοδοσία μόλις επτά ημερών. Δεν είπε κουβέντα για το πετρέλαιο, για το προσωπικό που αποδεκατίζεται, γενικά για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών. Στάση που προκάλεσε την οργή των γονιών που ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς έχει αναφερθεί πως υπάρχουν οικογένειες που με τη σίτιση των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς εξασφαλίζουν ότι τουλάχιστον θα φάνε μια φορά την ημέρα.

Από τους εκπροσώπους της Λαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχει και ο σύλλογος των εργαζομένων του Δήμου Περάματος, τόσο στην πρωινή παρέμβαση, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο ξεκαθαρίστηκε η ευθύνη της δημοτικής αρχής, συνολικά της τοπικής διοίκησης και της κυβέρνησης, που με την άγρια αντιλαϊκή πολιτική χρεοκοπούν τους εργαζόμενους, όπως και τις εργατικές λαϊκές οικογένειες του Περάματος, που έχουν γονατίσει από την ανεργία και τη φτώχεια. Υπογραμμίστηκε ότι οι αγώνες και των εργαζομένων του Περάματος θα ενταθούν και θα κλιμακωθούν και κάλεσαν σε συσπείρωση και οργάνωση δυνάμεων για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ