Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «LEDRA MARRIOTT»
Αποφασίζουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους

Σε γενική συνέλευση σήμερα στις 3.30 μ.μ. προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Ledra Marriott» προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν πώς θα απαντήσουν στη νέα σφοδρή επίθεση που εξαπολύει στο σύνολο των δικαιωμάτων τους η εργοδοσία, επικαλούμενη την κρίση και τις ζημιές της. Ζητά από το σωματείο να συμφωνήσει στο σάρωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων με ένα «πακέτο προτάσεων» που κατέθεσε και περιλαμβάνει: «Πάγωμα αυξήσεων για το 2012, άδειες άνευ αποδοχών, μείωση μισθών, μείωση προσωπικού, διαθεσιμότητες - εκ περιτροπής απασχόληση, μερικό κλείσιμο τμημάτων, διακοπή φαγητού να είναι πέραν του οκταώρου, ευελιξία προσφοράς εργασίας σε παραπλήσιους τομείς για κάλυψη κενών και αποφυγή πρόσληψης πρόσθετου προσωπικού».

«Οι ζημιές δυο ετών δεν μπορούν να συγκριθούν με δυο δεκαετίες μεγάλης κερδοφορίας, όταν εμείς οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν την νιώσαμε με αύξηση των εισοδημάτων μας, αλλά τη βιώσαμε με κατάργηση της σταθερής δουλειάς, πραγματική μείωση των μισθών και του προσωπικού», υπογραμμίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων "Ledra Marriott"», παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Με το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μείωση μισθών, ένταση της εκμετάλλευσης, η πολυεθνική γιγαντώνει τα κέρδη της. Το αποκαλύπτει η ίδια με ανακοίνωσή της τον περασμένο Μάη, που κυκλοφόρησε στα ξενοδοχεία της ανά τον κόσμο. Λέει ότι «το 2010 ήταν μια αστρική χρονιά για την εταιρεία μας»! Αναφέρει επίσης ότι ο όμιλος διαθέτει 3.600 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο και προσβλέπει να ανοίξει περίπου 35.000 νέα δωμάτια το 2011.

Με χτεσινή ανακοίνωση η εργοδοσία κλιμακώνει τον εκβιασμό ενόψει και της σημερινής συνέλευσης, κάνοντας λόγο για «ζοφερό μέλλον» αν δεν γίνει «κάτι». Και καλεί τους εργαζόμενους να επιλέξουν τη «θηλιά» με την οποία θα κρεμαστούν. «Το τι θα είναι αυτό το "κάτι" θα το αποφασίσετε εσείς από τον κατάλογο των μέτρων που προτάθηκαν».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή συνέλευση και να δώσουν απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας. «Ο δρόμος είναι ένας: Παίρνουμε απόφαση ότι δε δίνουμε τίποτε περισσότερο σε όσους ανοίγουν το ένα ξενοδοχείο μετά το άλλο από τη δική μας δουλειά, σε όσους θησαυρίζουν μέσα από τη δική μας φτώχεια, τη δική μας εξαθλίωση. Απαιτούμε μισθούς και όρους εργασίας που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες».

Κάλεσμα στο σωματείο του ξενοδοχείου να μην κάνει καμία υποχώρηση και να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική επίθεση, απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν το κλαδικό Συνδικάτο του Πειραιά και τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία: «Ρουαγιάλ Ολύμπικ», «Ιντερκοντινένταλ», «Κράουν Πλάζα», «Γκραντ Ριζόρτ Λαγονήσι», «Μετροπόλιταν», «Τιτάνια», «Καζίνο, Ξενοδοχείο, Τελεφερίκ Πάρνηθας» και η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία "Χίλτον»".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ