Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ»
Ολοι στους δρόμους με το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στους σκηνοθέτες, να συμμετάσχουν, ενεργά, στην 48ωρη απεργία και να διαδηλώσουν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σήμερα, απευθύνει η «Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών». Αφού απαριθμεί τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, σημειώνει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των σκηνοθετών αδυνατεί να δημιουργήσει και να επιβιώσει μέσα από την τέχνη και η απόλυτη εξαθλίωση, ήδη, έχει αγγίξει μεγάλο μέρος του κλάδου. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, θεωρούμε ότι όλοι οι δημιουργοί έχουν χρέος να πάρουν θέση στον αγώνα, μαζί με το λαό, ενάντια στο μαύρο μέτωπο. Είναι θέμα και τιμής και αξιοπρέπειας να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς. Είναι θέμα και τιμής και αξιοπρέπειας να συμπορευτούμε με το ταξικό εργατικό κίνημα, για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να δημιουργούμε απρόσκοπτα και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαού να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό. Να παλέψουμε ώστε να ανατραπεί αυτή η πολιτική».

Η «ΔΕΣ» καλεί «τα σωματεία του χώρου και όσους τον απαρτίζουν να πάρουν αγωνιστική θέση, ενάντια στην άγρια, αντιλαϊκή και αντεργατική σαρωτική επίθεση» και να συμμετάσχουν στη σημερινή περικύκλωση της Βουλής και στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ μαζί με όλους τους καλλιτέχνες, στις 9 π.μ., στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα.

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και το σωματείο των σκηνοθετών ταινιών μικρού μήκους «μικρό», απευθυνόμενο σε «κάθε εργαζόμενο στον κινηματογράφο, κάθε τεχνικό, κάθε καλλιτέχνη να βγει τις δυο μέρες της γενικής απεργίας, στο δρόμο!».

Καλεί «σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, τις διαδηλώσεις και την περικύκλωση της Βουλής: τις δυνάμεις που δουλεύουν στον κινηματογράφο, τώρα που διαπιστώνουν, με τον πιο οδυνηρό τρόπο, το στραγγαλισμό κάθε δικαιώματός τους, να ενταχθούν στο κίνημα αντίστασης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ώστε να ανατραπεί η πολιτική που φέρνει την εξαθλίωση και δυστυχία στη λαϊκή οικογένεια, που πνίγει και την τελευταία πιθανότητα μιας αξιοπρεπούς ζωής.

Η οργή μας να γίνει ποτάμι ανατροπής της πολιτικής των μονοπωλίων, που ενισχύει τα κέρδη της πλουτοκρατίας», ενώ «για τον κάθε εργαζόμενο ετοιμάζεται, βδομάδα τη βδομάδα, νέος σφαγιασμός στα εισοδήματα του, τα εργασιακά του δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλεια. Καμία ανοχή απέναντι σ' αυτούς που σκοτώνουν τα όνειρα και το μέλλον μας. Ξέρουμε τον ένοχο. Ας τον τιμωρήσουμε. Αντίσταση και πάλη να μην περάσουν τα μέτρα. Λαϊκή Αντεπίθεση Τώρα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ