Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Απεργία Τετάρτη και Πέμπτη και περικύκλωση της Βουλής
  • Στην ΑΘΗΝΑ την Τετάρτη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και την Πέμπτη περικύκλωση της Βουλής
  • Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την Τετάρτη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Στον ΠΕΙΡΑΙΑ την Τετάρτη στις 11 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό

Ολοι Τετάρτη και Πέμπτη, στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα. Για 48 ώρες, δεν πρέπει να δουλέψει μηχανή, να μη γυρίσει γρανάζι. Κανείς στη δουλειά. Ολοι στους δρόμους και στις πλατείες, με τις ταξικές δυνάμεις, με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και τα πανό των συνδικάτων. Οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά μέσα από τα συνδικάτα τους στην απεργιακή μάχη. Τα σωματεία, τα Διοικητικά Συμβούλια με τα μέλη τους να κατέβουν στους δρόμους και να καλέσουν όλους τους εργάτες δίπλα τους. Η 48ωρη απεργιακή μάχη να σημάνει παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην άγρια, αντιλαϊκή και αντεργατική σαρωτική επίθεση. Ενάντια στο μαύρο μπλοκ κυβέρνησης, τρόικας, πλουτοκρατίας και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που θέλουν να συντρίψουν το βιοτικό επίπεδο του λαού. Που θέλουν να επιστρέψουν τη ζωή της εργατικής τάξης στο Μεσαίωνα.

Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συνυπεύθυνες για τη σημερινή επέλαση. Με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες, η εργατική τάξη, οι αυτοασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, νεολαία και γυναίκες, όλοι παίρνουμε την τύχη στα χέρια.

Γι' αυτό το λόγο τόσο η ΠΑΣΕΒΕ όσο και η ΠΑΣΥ, καλούν μαζικά τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά να συμμετάσχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Το δικό τους κάλεσμα απευθύνουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος.

  • Στην Αθήνα, την Τετάρτη όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και την Πέμπτη περικύκλωση της Βουλής απ' όλες τις μεριές (9 π.μ. οι προσυγκεντρώσεις).
  • Στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Την Πέμπτη 20 Οκτώβρη προγραμματίζονται περιφερειακές συγκεντρώσεις σε: Πλατεία Επταλόφου (9.30 π.μ.), Δημαρχείο Πολίχνης (9.30 π.μ.), Αγία Βαρβάρα (9.30 π.μ.), Μπότσαρη με Παπαναστασίου (9.30 π.μ.), Αγαλμα Βενιζέλου (10.30 π.μ.) και πλατεία Χημείου ΑΠΘ (10.30 π.μ.). Από τις περιφερειακές συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν πορείες οι οποίες θα συγκλίνουν στις 12 το μεσημέρι στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης όπου θα γίνει περικύκλωση του κυβερνητικού κτιρίου.
  • Στον Πειραιά, την Τετάρτη, απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό.
Εντείνεται η δραστηριότητα


Οι ταξικές δυνάμεις, εντείνουν, μέχρι και την τελευταία στιγμή την προετοιμασία μπροστά στην απεργία. Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, πραγματοποίησε προχτές Κυριακή Γενική Συνέλευση, η οποία, ταυτόχρονα πήρε χαρακτηριστικά προετοιμασίας της απεργιακής μάχης.

Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Υποκατάστημα της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα, αποφασίστηκε η ανασυγκρότηση του σωματείου. Εκεί, εκτός απ' την εκλογή προσωρινής διοίκησης, η οποία και θα προκηρύξει εκλογές τον επόμενο μήνα, ταυτόχρονα αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση με το Συνδικάτο τους, στα μπλοκ του ΠΑΜΕ.

Χτες έγινε γενική συνέλευση και στον ΚΑΤΣΕΛΗ, με θέμα τόσο την καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών που τους οφείλει η διοίκηση όσο και η 48ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να απεργήσουν μαζικά και μαχητικά μαζί με την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), πραγματοποίησε χτες - όπως και συνολικά οι ταξικές δυνάμεις - δεκάδες περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλειάς και συζήτησε με εκατοντάδες εργαζομένους, σε εργοστάσια όπως MEDIA STROM, CANDIA STROM, ΚΑΖΑΚΟΣ, ΚΕΜ κλπ.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, τονίζει: «Αν σκύψουμε το κεφάλι, τα αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια θα διαδέχονται το ένα το άλλο, οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν θα έχουν τέλος».

Σήμερα, Τρίτη, ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκίδας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων «Γκαλένικα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ