Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΥΠΠΟ-Τ
Χρήσιμα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους

Eurokinissi

Με το σύνθημα «Οχι στα χαράτσια και την εφεδρεία, ούτε ένα ευρώ στην πλουτοκρατία», συμμετείχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού (ΥΠΠΟ-Τ) και στη χτεσινή κινητοποίηση στην είσοδο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ-Τ.

Κλειστοί παρέμειναν και χτες οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία σε όλη τη χώρα λόγω της απεργίας, από την οποία οι εργαζόμενοι στο υπουργείο μπορούν και πρέπει να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και για το ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, στην προκειμένη περίπτωση της διοίκησης της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕ - ΥΠΠΟ). Η Ομοσπονδία - ενώ η οργή των εργαζομένων στο υπουργείο «βράζει» - συνεδρίασε μακράν της Γενικής Συνέλευσης της κατάληψης, την περασμένη εβδομάδα, παρά την απαίτηση των συγκεντρωμένων, και προσπάθησε να επιβάλει στην απεργία ένα εντελώς αποπροσανατολιστικό πλαίσιο «πάλης».

Το ΠΑΜΕ πάλεψε - και στο δρόμο και στις γενικές συνελεύσεις - να συσπειρώσει τους εργαζόμενους στο πλαίσιο πάλης του, το μόνο που απαντά ουσιαστικά στις σημερινές ανάγκες του κινήματος, διαλύει τις αυταπάτες που επιχειρεί να σπείρει ο οπορτουνισμός και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και δίνει οργανωμένη διέξοδο με προοπτική, στην αγανάκτηση και το θυμό.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟ-Τ καλούν τους εργαζόμενους «με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, να αρνηθούμε συλλογικά και οργανωμένα να πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας, τα χαράτσια, να αντισταθούμε στις απολύσεις, στη λεηλασία μισθών και συντάξεων». Τονίζουν ότι «η ίδια η ζωή, πλέον, αποδεικνύει περίτρανα πως φιλολαϊκή λύση στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν υπάρχει. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι των μονοπωλίων».

Τους καλούν σε «συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, λαϊκή συμμαχία, μέτωπο εργατοϋπαλλήλων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μικροεμπόρων, νεολαίας, για να ανοίξει λαϊκή διέξοδος σε οικονομία και εξουσία».

Εξάλλου, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε διάφορα μέρη της χώρας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της απεργίας από τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Στην Αθήνα οι αρχαιολόγοι ανέβηκαν προχτές στην Ακρόπολη σε σιωπηλή διαμαρτυρία. Σε Καρδίτσα και Βόλο καταλήφθηκαν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων. Σε Κόρινθο και Πάτρα οι εργαζόμενοι έκλεισαν τα γραφεία των Εφορειών Αρχαιοτήτων και πραγματοποίησαν συνελεύσεις, ενώ στη Ρόδο επί δύο μέρες καταλήφθηκε η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ