Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ του Κώστα Τάτση, μάγειρα και γραμματέα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά και του Γιάννη Σεφεριάδη, μάγειρα και μέλους του συνδικάτου προχώρησε η εργοδοσία του πεντάστερου ξενοδοχείου «Theoxenia» στον Πειραιά.

Η εργοδοσία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο του Πειραιά, ισχυρίστηκε στην άμεση παρέμβαση εκπροσώπων των Συνδικάτων Πειραιά και Αθήνας ότι προχώρησε σε μείωση προσωπικού λόγω κρίσης. Ωστόσο, όπως το σωματείο καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του, η πραγματική αιτία των απολύσεων είναι η συνδικαλιστική δράση που είχαν αναπτύξει οι δυο εργαζόμενοι ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, όπως για παράδειγμα η συστηματική παραβίαση του προγράμματος εργασίας, η πολυειδικότητα (π.χ. ο μάγειρας να κάνει το σερβιτόρο κλπ.).

Η στάση και του συγκεκριμένου εργοδότη, σημειώνει το συνδικάτο, ενθαρρύνεται και ενισχύεται από την πολιτική της κυβέρνησης που ικανοποιεί κάθε απαίτηση των επιχειρηματιών του κλάδου, προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους και ταυτόχρονα τσακίζει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση. Η εργοδοσία, καταλήγει το συνδικάτο, θα πάρει απάντηση σύντομα από το σύνολο του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ