Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόβουν επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων

Δε θα τα παίρνουν όσοι έχουν εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ

Προάγγελο του πετσοκόμματος των επιδομάτων πρόνοιας και των αναπηρικών συντάξεων αποτελεί η απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, να διακόψει τη χορήγηση πολυτεκνικών επιδομάτων σε πολύτεκνους και τρίτεκνους με εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ. Η σχετική διάταξη εντάχτηκε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε νομοσχέδιο για την «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Το πολυτεκνικό επίδομα χορηγείται σε όσους έχουν από 4 παιδιά και πάνω και είναι ίσο προς ενάμισι ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτό ισχύει κάθε φορά, πολλαπλασιαζόμενο επί τον αριθμό των δικαιουμένων παιδιών. Σήμερα ανέρχεται σε 44,68 ευρώ για κάθε παιδί. Δηλαδή, μια οικογένεια που έχει τέσσερα παιδιά και το μικρότερο δεν συμπλήρωσε το 23ο έτος και είναι άγαμο τότε θα πάρει πολυτεκνικό επίδομα 44,68Χ4=178,72 ευρώ το μήνα. Τώρα, αυτό το επίδομα κόβεται!

Δικαιούχοι του πολυτεκνικού επιδόματος είναι: Η μητέρα με τέσσερα παιδιά. Ο γονέας χωρίς σύζυγο (μητέρας - πατέρας) με τρία παιδιά και εφόσον έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια αυτών και είναι ο μόνος υπόχρεος αυτών προς διατροφή. Ο ανάπηρος γονέας (μητέρα - πατέρας) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ισοβίως, ο οποίος έχει τρία παιδιά. Πατέρας με τέσσερα παιδιά από διαφορετικούς γάμους, εφόσον έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά αυτά. Τα απορφανισθέντα παιδιά και από τους δύο γονείς εφόσον είναι τουλάχιστον δύο.

Να σημειώσουμε ότι από 1η Ιανουαρίου 2008 χορηγείται επίδομα στη μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα, για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των είκοσι τριών (23) ετών καθώς και στον πατέρα ο οποίος έχει τρία ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ