Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά - Ζωή ολόκληρη όχι... με «δόσεις»

Την Επερώτηση του ΚΚΕ εισηγήθηκε ο βουλευτής του Γιάννης Πρωτούλης

«

Το ΚΚΕ έχει έντονη δράση στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, έχουμε εμπνεύσει δραστηριότητες και έχουμε εμπνευστεί από τα ίδια τα παιδιά, τη δράση των θεραπευτικών κοινοτήτων και των γονέων», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης εισηγούμενος την Επερώτηση.

Το ΚΚΕ, είπε, χτυπάει συναγερμό στις εργατικές λαϊκές οικογένειες γιατί η καπιταλιστική κρίση κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Χτυπούν κόκκινο οι παράγοντες που ευθύνονται για την εξάρτηση (ανεργία, αποκλεισμός κ.ά.) και η κυβέρνηση αντί να ενισχύει την πρόληψη προωθεί την πολιτική της νομιμοποίησης των ναρκωτικών και της υποκατάστασης και παραδίδει σε ιδιώτες τον τομέα της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία (μεταξύ 1984 και 2004 διπλασιάστηκε ο αριθμός των ατόμων που ανέφεραν χρήση παράνομων ουσιών έστω και μια φορά, ένας στους οκτώ μαθητές 13-18 ετών έκανε χρήση έστω και μια φορά) τόνισε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών στη χώρα μας επιδεινώνεται συνεχώς και είπε ότι ενώ θα περίμενε κανείς να επικεντρωθεί η προσπάθεια στην πρόληψη, ελάχιστα είναι τα ποσά ή τα μέσα που διατίθενται, ενώ στα σχολεία η πρόληψη είναι ανύπαρκτη.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος για τη «λίστα ντροπής» εξαρτημένων που περιμένουν να μπουν σε προγράμματα υποκαταστάτων, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι όλα τα άλλα -πλην ΚΚΕ- κόμματα διαφήμιζαν τα υποκατάστατα ως λύση και τώρα μιλάνε για «λίστα ντροπής» όχι στην αναμονή για θεραπεία, αλλά για συντήρηση, αφού αυτό είναι τα υποκατάστατα και όχι θεραπευτικό πρόγραμμα.


Ο Γ. Πρωτούλης είπε ότι το νομοσχέδιο που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση για τα ναρκωτικά αποτελεί έγκλημα για το λαό και τη νεολαία που πρέπει να το εμποδίσουν, αφού επιχειρείται η νομιμοποίηση και η κοινωνική αποδοχή της χρήσης των ναρκωτικών.

Η τοξικομανία, τόνισε, δεν είναι «χρόνια νόσος» (αυτός ο ορισμός δίνεται στο πόρισμα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ στη Βουλή) και είπε ότι ένας τέτοιος ορισμός σηματοδοτεί ότι στο πρόβλημα δεν χρειάζεται να ανακατευθεί κανένας παρά μόνο ο γιατρός που θα δίνει κάθε πρωί το υποκατάστατο στον χρήση.

Σκοπός όλων των παραπάνω, συνέχισε, είναι να νομιμοποιηθούν οι αιτίες που οδηγούν στα ναρκωτικά, όπως η φτώχεια, η ανεργία κλπ. και υπενθύμισε ότι η διακίνηση των ναρκωτικών σήμερα συνιστά μια γιγάντια οικονομική επιχείρηση στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας που αποφέρει τεράστια κέρδη ύψους 500 δισ. δολαρίων ετησίως.

Εφερε δε το παράδειγμα της Αργεντινής το 2001 όπου με την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης εμφανίστηκε ένα νέο ναρκωτικό το «πάκο» ή «κλέφτης του μυαλού και εξολοθρευτής των φτωχών». Δεν έχουμε, είπε, καμία αμφιβολία ότι έπρεπε στην Αργεντινή να εξολοθρευτεί μια ολόκληρη γενιά που δεν θα είχε δουλειά ή θέση στα πανεπιστήμια και δεν θα έπρεπε να αγωνιστεί ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.


Καταλήγοντας τόνισε επιγραμματικά ότι η θέση του ΚΚΕ είναι «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Ζωή ολόκληρη και όχι... με "δόσεις"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη η διεκδίκηση πρόληψης, θεραπείας, επανένταξης(2013-03-06 00:00:00.0)
«Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις»(2010-05-13 00:00:00.0)
Είναι κοινωνικό πρόβλημα(2008-06-27 00:00:00.0)
Ν' απορριφθούν οι τροπολογίες χωρίς δισταγμό(2001-09-11 00:00:00.0)
Αντίσταση στην επιβουλή κατά της αξιοπρέπειας(1999-12-17 00:00:00.0)
Κυβερνητικές προτεραιότητες στα λόγια(1996-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ