Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σταθερά στο πλευρό της κυβέρνησης

Η πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ δεν ξεχνά το ρόλο της ούτε στιγμή. Ως μέρος της πρωτοπορίας του κυβερνητικού συνδικαλισμού αναφέρει ότι «οι επιφυλάξεις ή/και αρνητικές εκτιμήσεις», για το νόμο - πλαίσιο, «δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για διακοπή της λειτουργίας των ιδρυμάτων». Με λίγα λόγια, τάσσεται ενάντια στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, που με καταλήψεις και διαδηλώσεις απαιτούν ο νόμος - πλαίσιο να μην εφαρμοστεί.

Η πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει πως στη «σημερινή κρίσιμη συγκυρία τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα πρέπει να είναι ανοιχτά» και καλεί τους καθηγητές να εφαρμόσουν το νόμο - πλαίσιο: «Οι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, οφείλουμε μέσα από την εφαρμογή του νόμου, να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των σπουδών και της λειτουργίας των ΑΕΙ, ενώ συγχρόνως να αγωνιστούμε για να αλλάξουν τα αρνητικά σημεία των ρυθμίσεων με βάση τις θέσεις που έχει καταθέσει η Παν/κή κοινότητα και η ΠΟΣΔΕΠ».

Τώρα, το πώς εφαρμόζοντας το νόμο θα αλλάξουν αρνητικά σημεία, είναι ένα ερώτημα που η ΠΟΣΔΕΠ το αφήνει αναπάντητο. Ασε που ο νόμος δεν έχει απλώς «κάποια αρνητικά σημεία» αλλά είναι στο σύνολό του αντιδραστικότατος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ