Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Το «ταξίδι» με τον Μπρεχτ συνεχίζεται

Την Πέμπτη στις 8.00 μ.μ. στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Τις παραστάσεις του κλασικού αριστουργήματος του Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία» συνεχίζει μετά το καλοκαίρι η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας της. Η ομάδα των εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, φοιτητών, μεταναστών μελών του ΠΑΜΕ, με την καθημερινή αγωνιστική δράση τους, υψώνουν το ανάχωμα της ποιότητας της σκέψης, της μετάδοσης της γνώσης, της διατήρησης της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων μας, δημιουργώντας μια θεατρική ομάδα, για να παρουσιάζει έργα με κοινωνικό περιεχόμενο. Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις διαχρονικές πολιτιστικές αξίες, γιατί ψυχαγωγία σημαίνει αυτοσυνειδησία και ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να είναι υπόθεση του εργαζόμενου, που θα αντιστέκεται στα υποπαράγωγα της πνευματικής πενίας.

Η υπόθεση του έργου: Ο πανάρχαιος μύθος για το σοφό δικαστή, που έπρεπε να «μοιράσει» ένα παιδί σε δύο μητέρες. Μια πανέξυπνη αλληγορία για την αιώνια μάχη ανάμεσα στην αγάπη και το συμφέρον, στον ατομισμό και την αυτοθυσία, στη δικαιοσύνη και το «δίκαιο» του ισχυρότερου.

Οι επόμενες παραστάσεις είναι οι εξής:

Πέμπτη 15/09/2011, στο 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», πάρκο «Αντώνη Τρίτση».

Σάββατο 24/09/2011, Ηλιούπολη, Θέατρο Αλσους «Δημήτρης Κιντής». Με αφιέρωμα στο λαό της Σομαλίας που πλήττεται από την πείνα.

Κυριακή 2/10/2011, Πολυχώρος «Αννα - Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθήνας, στο Νέο Κόσμο. Με αφιέρωμα στα 65 χρόνια από την ίδρυση της ΠΣΟ και την 3η Οκτώβρη, Μέρα Παγκόσμιας Δράσης των συνδικάτων της ΠΣΟ.

Σάββατο 8/10/2011, Λαύριο, με αφιέρωμα στην καμπάνια για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών.

Σάββατο 15/10/2011, Πειραιάς, με αφιέρωμα στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για δημιουργία ελεύθερου κράτους.

Σάββατο 22/10/2011, Νάουσα. Η παράσταση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του ΠΑΜΕ για τους ανέργους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ