Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Προετοιμάζοντας την πτώχευση...

Με το πιστόλι στον κρόταφο, με απροκάλυπτες απειλές, ενόψει και της τελικής φάσης για το κούρεμα των κρατικών ομολόγων και για την ελεγχόμενη πτώχευση ή όπως αλλιώς την ονομάσουν, τα κυβερνητικά στελέχη αφήνουν τώρα να πλανάται πάνω από τον ήδη πτωχευμένο λαό η απειλή της στάσης πληρωμών ακόμη και για μισθούς και συντάξεις.

«Σίγουρα και μέσα στον Οκτώβριο έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε», δήλωσε χτες σε τηλεοπτική εκπομπή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, για να προσθέσει ότι «προσπαθούν» να διασφαλίσουν τη «λειτουργία του κράτους».

Το μόνο που τους συγκρατεί, τα όποια μισόλογα και οι υπεκφυγές έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τους κινδύνους που βλέπουν μπροστά τους για το ενδεχόμενο ανάληψης καταθέσεων από τις τράπεζες, εξέλιξη που θα τους βάθαινε και τα αδιέξοδα της βάρβαρης πολιτικής, που θα έσπαγε κρίκους ροής χρήματος από τις τράπεζες στο κράτος και από κει ξανά πίσω, με τη μορφή κρατικής κατάθεσης και ειδικά για τις τράπεζες εκείνες που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε ρευστότητα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές από τον επόμενο μήνα δε θα υπάρξει καμία πληρωμή από τα δημόσια ταμεία με «εξαίρεση τους μισθούς και τις συντάξεις». Οι ίδιοι σημειώνουν ότι από τα μέσα του Οκτώβρη τα ταμειακά διαθέσιμα της κυβέρνησης θα έχουν περάσει σε οριακό σημείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ