Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργανωμένη πάλη ενάντια στη λαίλαπα της εξαθλίωσης

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) προκειμένου να απαντήσουν στην αντιλαϊκή καταιγίδα. Οι σύλλογοι και οι ομάδες της Αττικής συζήτησαν την περασμένη Τετάρτη για τα μέτρα με τα οποία κυβέρνηση, ΕΕ και πλουτοκρατία κλιμακώνουν την επίθεσή τους, για τις ιδιαίτερες επιπτώσεις που έχει η πολιτική αυτή στις γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για την ανάγκη να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του, να οργανώσει την αντίσταση και την αντεπίθεσή του.

Τόσο η εισήγηση της προέδρου της ΟΓΕ, Καλλιόπης Μπουντούρογλου, όσο και η συζήτηση που ακολούθησε, είχαν ως αφετηρία την ανάγκη να κατανοήσουν οι γυναίκες τα αίτια της οικονομικής κρίσης. Η ΟΓΕ δίνει μεγάλη σημασία στο ζήτημα αυτό προκειμένου οι εργαζόμενες να μην υποκύψουν στα τρομοκρατικά διλήμματα σχετικά με το χρέος και την αποπληρωμή του αλλά και να απορρίψουν τις αυταπάτες ότι από την «ανάπτυξη» την οποία υπόσχονται τα μονοπώλια μπορεί να ωφεληθούν και οι ίδιες. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στις γυναίκες θα είναι και το κεντρικό θέμα της συνάντησης των ευρωπαϊκών οργανώσεων της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, που θα φιλοξενήσει η ΟΓΕ στην Αθήνα (10 - 11 Σεπτέμβρη).

Η ανεργία που θα γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο με τις χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, η κατεδάφιση των συλλογικών συμβάσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η συρρίκνωση των προνοιακών δομών, της Υγείας και της Παιδείας έχουν δραματικές επιπτώσεις στις λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα στις γυναίκες που ανήκουν σε αυτές. Ηδη έχουν εκδηλωθεί οξυμένα προβλήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ με τρομακτικές ελλείψεις αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία. Παράλληλα, η νέα φοροληστεία σπρώχνει στα όρια της εξόντωσης χιλιάδες νοικοκυριά. Μια πρώτη γεύση γι' αυτό που θα αντιμετωπίσουν οι λαϊκές οικογένειες το επόμενο διάστημα, έδωσε η παρέμβαση μιας άνεργης γυναίκας από την οποία η εφορία αξιώνει να εισπράξει χαράτσι 530 ευρώ, λόγω του σπιτιού που είναι γραμμένο στο όνομά της!

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας το Σάββατο στις 11.00 στο Σύνταγμα και η δράση για την επιτυχία του, αλλά και οι νέες μορφές πάλης με τις οποίες πρέπει να εκφραστεί η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των έκτακτων εισφορών. Η ΟΓΕ σχεδιάζει την πλατιά παρέμβαση και τις πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες σε κάθε γειτονιά ώστε να εκφραστεί οργανωμένα η άρνηση των γυναικών να πληρώσουν τα χαράτσια που θα τις βυθίσουν πιο βαθιά στη φτώχεια και θα στερήσουν από τις οικογένειές τους ακόμα και όσα είναι απαραίτητα για την επιβίωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ