Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μαζικές παρτίδες με «χαρατσόχαρτα»

Στον τοίχο η «μαρίδα», στο απυρόβλητο οι επίσημοι μεγαλομπαταξήδες

Την πρώτη παρτίδα με περισσότερα από 1 εκατομμύριο χαρατσόχαρτα στέλνει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, σε εφαρμογή των πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων που κλιμακώνουν στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου. Ολα μέχρι και την τελευταία δεκάρα τα προορίζουν για νέο πεσκέσι στους τραπεζίτες - μεγαλοδανειστές και για τα άλλα τρωκτικά.

Πρόκειται για το κοινό εκκαθαριστικό σημείωμα με το ύψος της λεγόμενης «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» στα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, του «τέλους επιτηδεύματος» για επιπλέον 300 ευρώ στους μικροεπαγγελματίες ακόμη και για όσους έβαλαν οριστικά λουκέτο, ακόμη και σε βάρος μισθωτών που εργάζονται με το μπλοκάκι κ.ά. Ταυτόχρονα, προχωρούν και σε συμψηφισμό των επιστροφών φόρου (φορολογικές δηλώσεις 2011) με τα νέα χαράτσια, μέτρο που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους αφορά σε περίπου 300 χιλιάδες φορολογούμενους. Με δεδομένη την πλήρη αδυναμία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να ανταποκριθούν στις νόρμες της σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης, να τους πληρώσουν και τα πρόσθετα χαράτσια, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θεώρησε σκόπιμο να εκτοξεύσει απειλές, με τον αναπληρωτή υπουργό Π. Οικονόμου να κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένες προσπάθειες υπέρ της μη συμμόρφωσης», στις οποίες σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος θα αντιπαραβάλλουν το ...«δημοκρατικό διάλογο» και μέτρα «διοικητικής συμμόρφωσης».

Στο απυρόβλητο συνεχίζουν οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας, η μικρή δράκα των πλουτοκρατών με βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα φέσια που υπολογίζονται σήμερα στα 36 δισ. ευρώ. Οι οχλήσεις του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αφορούν αποκλειστικά στη μαρίδα με τα μικροποσά. Στη σχετική ρύθμιση εντάχθηκαν μόλις 13.000 με 14.000 φυσικά πρόσωπα με οφειλές ύψους 100 εκατ. ευρώ έναντι 40 δισ. ευρώ που διαμορφώνονται σήμερα οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, η μάζα των φορολογικών εσόδων για το μήνα Αύγουστο εμφάνισε αύξηση της τάξης του 3,5%, γεγονός που δεν αλλάζει τη συνολική εικόνα, τις τρανταχτές «αστοχίες» που καταγράφονται στο 8μηνο (Γενάρης-Αύγουστος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ