Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αγώνας για τη στέγαση των σπουδαστών

Κινητοποίηση του ΜΑΣ στην Καλαμάτα

Με κινητοποίηση στη διοίκηση της σπουδαστικής εστίας της Καλαμάτας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απαίτησε χτες να μην πεταχτεί κανένας σπουδαστής έξω από την Εστία. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ στην Καλαμάτα, με ανακοίνωση καταγγέλλουν «κλίμα τρομοκρατίας που μεθοδεύεται ειδικά το τελευταίο διάστημα στη Σπουδαστική Εστία Καλαμάτας είτε με απειλές, είτε με απαγορεύσεις της εισόδου σε τροφίμους της Εστίας ή απλούς σπουδαστές με σεκιουριτάδες που έχει προσλάβει η διεύθυνση».

Την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά, οι δυνάμεις του ΜΑΣ στην Καλαμάτα είχαν πρωτοστατήσει, με το ΠΑΜΕ στο πλευρό τους, σε κινητοποιήσεις ώστε να μοιραστούν τα κλειδιά των δωματίων στους πρωτοετείς σπουδαστές που δικαιούνταν δωμάτιο, εντελώς δωρεάν, χωρίς να πληρώσουν το απαράδεκτο χαράτσι της εγγύησης (90 ευρώ) και το νοίκι (45 ευρώ). Οπως καταγγέλλει το ΜΑΣ, σε σπουδαστές που αρνήθηκαν πέρσι να πληρώσουν, φέτος απαγορεύτηκε η είσοδος στην Εστία καθώς ενημερώθηκαν ότι δε δικαιούνται άμεσα στέγαση αλλά ανήκουν στους... «επιλαχόντες». Σύμφωνα με το ΜΑΣ, «στις 23 Αυγούστου σεκιουριτάδες δεν άφηναν σε σπουδαστές - τροφίμους της Εστίας να πάνε στα δωμάτια τους ενώ παράλληλα υπάρχουν και άλλα ανάλογα περιστατικά απαγορεύσεων και τρομοκρατίας σε βάρος τροφίμων της Εστίας. Την ίδια στιγμή ετοιμάζονται να πετάξουν έξω από την εστία σπουδαστές που έχουν φορολογική δήλωση 2.000 ευρώ και θεωρούνται "πλούσιοι"», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΜΑΣ. Σύμφωνα με τους σπουδαστές, στη διάρκεια της χτεσινής παράστασης διαμαρτυρίας η διευθύντρια της Εστίας δήλωσε ότι θα εφαρμόσει τον κανονισμό.

«Εχουμε πείρα! Ολο το προηγούμενο διάστημα και στην Εστία δώσαμε μάχη μαζί με την επιτροπή αγώνα και το ΠΑΜΕ, οργανώσαμε την πάλη και καταφέραμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Τους προειδοποιούμε ότι κανένας σπουδαστής δε θα πεταχτεί από την Εστία, θα μας βρουν απέναντι τους!» δηλώνει το ΜΑΣ και καλεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους της Καλαμάτας, όλους τους γονείς, τους φοιτητές και τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ σε επαγρύπνηση και κοινή συστράτευση ώστε: «Να μην πεταχτεί κανένα παιδί της εργατικής τάξης έξω από την Εστία. Να χτιστούν και άλλες Εστίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τον αριθμό των σπουδαστών. Μέχρι τότε να προχωρήσουν σε επίταξη ξενοδοχείων της Καλαμάτας. Το παλιό Νοσοκομείο να γίνει Εστία τώρα! Μηνιάτικο επίδομα 600 ευρώ για σίτιση και στέγαση στους σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ