Σάββατο 20 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Δολοφονία μέλους της Κομμουνιστικής Νεολαίας

Στις 9 το βράδυ της 16ης Αυγούστου τα μέλη της Κομμμουνιστικής Νεολαίας Κολομβίας, οι Ραφαέλ Αντρές Γκονσάλες Γκαρνίκα και Φράνκλιν Μεδίνα δέχτηκαν επίθεση από δύο ενόπλους δολοφόνους μέσα σε εστιατόριο στην Καρταχένα της Τσαϊρά, στην επαρχία Κακετά.

«Ο σύντροφος Ραφαέλ Αντρές έπεσε νεκρός, ενώ ο σύντροφος Φράνκλιν κατόρθωσε να διαφύγει αλλά έχουν χαθεί τα ίχνη του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΝ Κολομβίας- JUCO που σημειώνει επίσης ότι οι δύο τους είχαν γίνει στόχος προβοκάτσιας εκ μέρους των αρχών ασφαλείας, που τους φωτογράφιζαν ως «συνεργάτες υπονομευτών», εξαιτίας «της συνεργασίας τους με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας - FARC στον τομέα της προπαγάνδας» μόνο και μόνο γιατί είχαν κατάστημα που έβγαζε φωτοτυπίες. Η δολοφονική ενέργεια ενάντια στα μέλη της ΚΝ Κολομβίας λαμβάνει μάλιστα χώρα σε μία περίοδο όπου η κοινότητα της Καρταχένα έχει μετατραπεί σε θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων που έχουν προκαλέσει κύμα εκτοπίσεων, έχει γενικεύσει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ως συνέπεια προκαλούν μία πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή.

Η ΚΝ Κολομβίας καταδικάζει με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική ενέργεια και απαιτεί από τις πολιτικές δυνάμεις και τη διεθνή κοινότητα να προχωρήσουν στην ενεργή καταδίκη της συστηματικής εξόντωσης και των εξαφανίσεων, τη στρατηγική του κράτους για την εξουδετέρωση των κομμουνιστικών και προοδευτικών δυνάμεων και οποιασδήποτε αντιπολίτευσης στην Κολομβία. Απαιτεί επίσης την πλήρη και ενδελεχή έρευνα όσον αφορά τη δολοφονία και την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων αλλά και των ηθικών αυτουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ