Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποπροσανατολισμός και αυταπάτες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ «ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ», όσον αφορά την ανεργία, δήλωσε χτες ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης! Δηλαδή, μέχρι τώρα τα πράγματα ήταν ...εύκολα;

Βέβαια, για να το λένε αυτοί ...κάτι θα ξέρουν. Οι δικές τους πολιτικές είναι που οξύνουν το φαινόμενο. Τις δικές τους πλάτες και τις νομικές διευκολύνσεις χρησιμοποιούν οι εργοδότες για να απολύουν.

Οχι πως δε θα προσπαθήσουν να το κουκουλώσουν το πράγμα όσο μπορούν. Υπάρχουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης για να μειώνονται οι αριθμοί (και μόνο) των ανέργων. Υπάρχουν, επίσης, οι επιδοτήσεις στους εργοδότες και όλα τα σχετικά προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Σε όλα αυτά προσθέτουν τώρα και ένα νέο συστηματάκι, με την περίφημη «κοινωνική οικονομία» που ετοιμάζονται να νομοθετήσουν. Με αυτό ο άνεργος δε θα είναι πλέον «άνεργος» αλλά «εν δυνάμει ...επιχειρηματίας»!

Διότι μπορεί να φτιάχνουν μία κοινωνία που περικόπτονται ή εξαφανίζονται δικαιώματα πλην όμως - μας λένε - πολλαπλασιάζονται οι... «ευκαιρίες».

Οπότε αν μείνεις χωρίς δουλειά, αν δεν έχεις χρήματα να ζήσεις, αν είσαι αυτοαπασχολούμενος και καταστραφείς, δε φταίει το κράτος ή το σύστημα. Φταις κι εσύ που δεν άρπαξες την «ευκαιρία» από τα μαλλιά.

Εν ολίγοις, δεν έχουμε μια κοινωνία που κάποιοι (λίγοι) εκμεταλλεύονται κάποιους άλλους (πολλούς) για να κερδοσκοπούν και να βρίσκονται στον αφρό. Αντιθέτως, έχουμε μια «ανοιχτή κοινωνία» που όλα επαφίενται στην τύχη και την ικανότητα.

Μπορεί, λοιπόν, σήμερα να είσαι άνεργος και φτωχός αλλά κάποια στιγμή από ένα γύρισμα της τύχης μπορεί να γίνεις πλούσιος.

Και υφίστανται πολλοί τρόποι γι' αυτό. Αν δε γίνεις «κοινωνικός επιχειρηματίας» μπορεί να ...κερδίσεις στο στοίχημα ή το λόττο. `Η, ακόμη καλύτερα, να βγάλεις λεφτά στα νόμιμα «φρουτάκια» που θα ανοίξουν σε κάθε γωνιά της χώρας.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ