Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΘΕΣΣΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ»
Προσπάθεια τρομοκράτησης της Επιτροπής Αγώνα

Να τρομοκρατήσει τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που έχει στηθεί στην εφημερίδα «Θεσσαλία» του Βόλου, επιχειρεί, με κάθε μέσο και με διαφόρους τρόπους, η εταιρεία «Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ» στην οποία ανήκει η εν λόγω εφημερίδα. Στόχος της να σταματήσει την αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους. Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία έχει αναγκάσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας που προβλέπει μείωση των μισθών τους κατά 20%, προχώρησε και σε άλλες αντεργατικές ενέργειες - διαθεσιμότητες, απρόκλητες και αδικαιολόγητες μεταθέσεις, απειλές απολύσεων κ.ά. - ενώ σε πολλούς εργαζόμενους χρωστάει δεδουλευμένα από 2 μέχρι και 3,5 μηνών.

Στο πλαίσιο αυτής της τρομοκρατικής τακτικής της, προχτές έστειλε δυο επιστολές στον δημοσιογράφο της «Θεσσαλίας» Θ. Βογιατζή - συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ - με τις οποίες επιχειρεί να τον παρουσιάζει σαν ...υπονομευτή των σχέσεων συνεργασίας της με τις τράπεζες και, εμμέσως πλην σαφώς, ως υπεύθυνο για τα όποια προβλήματα τραπεζικής χρηματοδότησης μπορεί να αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη επιστολή που του έστειλε το πρωί της περασμένης Δευτέρας, με ύφος προκλητικό και απαιτητικό, αναφέρει: «Ενημερώστε μας εάν έχετε αποστείλει επιστολές στα τραπεζικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία "Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ" ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Απολυμένων και Απλήρωτων Εργαζομένων των Θεσσαλικών Εκδόσεων την οποία επικαλείσθε ότι υπάρχει».

Στη δεύτερη επιστολή που έστειλε μετά από λίγες ώρες και χωρίς να έχει πάρει απάντηση, η εταιρεία αναφέρει: «Μετά τη λήψη της πρώτης επιστολής που σας παρεδόθη ιδιοχείρως, παρακαλούμε για τη γραπτή σας εξήγηση»!

Βεβαίως, ο Θ. Βογιατζής ουδεμία επιστολή έχει στείλει σε οιαδήποτε τράπεζα και καμία σχέση δεν έχει μ' αυτού του είδους τις «δουλειές». Αυτό που έχει κάνει ο ίδιος και τα άλλα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που εργάζονται ως τεχνικοί και το οποίο έχει προκαλέσει την μήνιν και την εκδικητική μανία της εργοδοσίας, είναι ότι δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας (το δέχτηκαν, δυστυχώς, οι άλλοι δημοσιογράφοι) και αγωνίζονται, ανυποχώρητα και θαρραλέα, για την πληρωμή των δεδουλευμένων που τους χρωστάει η επιχείρηση, καθώς και, γενικότερα, κατά της αντεργατικής επίθεσης που αυτή έχει εξαπολύσει...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει το θράσος των μεγαλοξενοδόχων(2012-06-27 00:00:00.0)
Εντείνονται τα προβλήματα σε ΜΜΕ(2011-01-12 00:00:00.0)
Απάντηση ο συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων(2010-03-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-07-03 00:00:00.0)
H ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ(2002-06-30 00:00:00.0)
Με πρόγραμμα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις(1999-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ