Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»
Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων της διοίκησης

Συνεχίζουν και σήμερα την κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» (ΕΑΣ) οι εργαζόμενοι, απαιτώντας να μην ιδιωτικοποιηθεί μία απ' τις σημαντικότερες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Ταυτόχρονα, απαιτούν να μην κλείσουν τα εργοστάσια σε Υμηττό, Ελευσίνα και Μάνδρα, αλλά και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να «βγει» ο αγώνας έξω από τις πύλες των εργοστασίων, να μη μείνει μόνο μέσα στη μάντρα του εργοστασίου, να διεκδικήσουν και να προχωρήσουν στο συντονισμό και σε ενιαίο μέτωπο πάλης με όλες τις ΔΕΚΟ και το ταξικό εργατικό κίνημα για την ανατροπή της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων, της κατάργησης μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Από την πλευρά του, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός αρνείται στην πράξη αυτόν το συντονισμό, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διάφορες προφάσεις. Το ίδιο συνέβη και στην προχτεσινή συγκέντρωση - συνέλευση, όπου οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, προφασιζόμενες την περιφρούρηση της κατάληψης, απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι της «Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» των ΕΑΣ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, κάλεσαν τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης και των συμμάχων και τις τρικλοποδιές που βάζει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που σήμερα εμφανίζεται λάβρος κατά των ιδιωτικοποιήσεων στα ΕΑΣ, είχε βάλει πλάτη στην υλοποίηση της πολιτικής απαξίωσής τους, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε στο ξεπούλημα της αμυντικής βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ