Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
Σταθερό το αίτημα για ανεξάρτητη πατρίδα

ΡΑΜΑΛΑ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς ξεκαθάρισε χτες ότι η χώρα του θα ζητήσει από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να γίνει πλήρες μέλος των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβρη ακόμη και εάν μέχρι τότε ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.

«Θα πάμε ενωμένοι στο Συμβούλιο Ασφαλείας με αίτηση προς τον Γενικό Γραμματέα για να κερδίσουμε την ένταξή μας στον ΟΗΕ και την αναγνώριση της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967», είπε ο Αμπάς στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) στη Ραμάλα. Δεδομένης της απόφασης των ΗΠΑ να ασκήσουν «βέτο» στο επικείμενο αίτημα για αναγνώριση της Παλαιστίνης από τον ΟΗΕ, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, σημειώνοντας όμως απ' την άλλη ότι ο «ΟΗΕ δεν είναι εναλλακτική λύση στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ».

Νωρίτερα, η αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντικάπριο δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα αντιταχθεί στην αίτηση των Παλαιστινίων για πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ, λέγοντας ότι «οι συμβολικές ενέργειες για απομόνωση του Ισραήλ το Σεπτέμβρη δεν θα δημιουργήσουν ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος». Ο Παλαιστίνιος παρατηρητής στον ΟΗΕ Ριγιάντ Μανσούρ σχολίασε, εν είδει απάντησης, πως «με τις πάνω από 120 χώρες του ΟΗΕ να αναγνωρίζουν ήδη την Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967, οποιαδήποτε δράση στον ΟΗΕ δεν θα είναι μονομερής αλλά πολυμερής...»

Τέλος, χτες, ανακοινώθηκε στη Ραμάλα πως θα διεξαχθούν μόνον στη Δυτική Οχθη οι προγραμματισμένες για τον Οκτώβρη δημοτικές εκλογές. Παλαιστίνιος αξιωματούχος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής υπαινίχθηκε ότι η Χαμάς εμποδίζει τις εκλογικές προετοιμασίες στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ελέγχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ