Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Νέο έγκλημα της εργοδοσίας

Κατέληξε το 30χρονο παλικάρι που κάηκε σαν φρύγανο στην Κομοτηνή, χωρίς να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Ενα παλικάρι, 30 ετών, πλήρωσε με το αίμα του την εργοδοτική ασυδοσία και την απουσία πολιτικής πρόληψης για την υγιεινή και ασφάλεια στους τόπους δουλειάς με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Πλήρωσε με τη ζωή του την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Υγείας, που προκλητικά προχωρά σε κλείσιμο κλινικών, σε δραστικές περικοπές στα κονδύλια για την Υγεία, σε πάγωμα των προσλήψεων, σε συγχωνεύσεις μονάδων, εμπορευματοποιεί παραπέρα το χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας.

Ο Σταμάτης Βουδάκης άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο το βράδυ στο Θριάσιο Νοσοκομείο καθώς - και παρά την κρισιμότητα της κατάστασής του - δε νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λόγω έλλειψης κρεβατιών!

Ο Στ. Βουδάκης υπέστη σοβαρά εγκαύματα κατά την εκδήλωση πυρκαγιάς την περασμένη Παρασκευή στην επιχείρηση «ALFA BETA ROTO ΑΒΕΕ», που βρίσκεται στην Κομοτηνή. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και από εκεί, λόγω της κατάστασής του, στο Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα. Δε βρέθηκε όμως κρεβάτι στη ΜΕΘ καθώς από τα οχτώ κρεβάτια που υπάρχουν λειτουργούν τα πέντε λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και έτσι παρέμεινε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Αμεσα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και στον Τύπο - Χαρτί έκαναν παρέμβαση το Σάββατο το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, όπου βέβαια δεν υπήρχε κανείς αρμόδιος. Η Μαρία Κεφαλληνού, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, δήλωσε: «Απαιτήσαμε να μπει άμεσα ο εργαζόμενος σε ΜΕΘ. Καταδικάσαμε τη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης, που από τη μια η εργοδοσία σκοτώνει τους εργάτες μέσα στους τόπους δουλειάς από τη μη λήψη μέτρων ασφάλειας και από την άλλη αυτό το κράτος των εργοδοτών δεν μπορεί να προσφέρει ούτε τα στοιχειώδη την τελευταία στιγμή της ζωής τους. Δεν μπορεί να τους παρέχει αυτά που έχουν πληρώσει με το αίμα και τη ζωή τους. Αυτή είναι η διαχρονική βαρβαρότητα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Καλούμε τους εργαζόμενους να βάλουν φραγμό σε αυτήν την πολιτική».

Δεν ήταν μοιραίο

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καταγγέλλει: «Αυτό το νέο έγκλημα, ο χαμός του συναδέλφου μας, δεν ήταν μοιραίο να συμβεί. Μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν υπήρχε πολιτική πρόληψης για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων από εργοδοσία και κυβέρνηση και αν λαμβάνονταν όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται σε επιχειρήσεις εύφλεκτων υλικών συσκευασίας που είναι υψηλού κινδύνου. Ομως, συνειδητά αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και τοπικά στην περιοχή και την περιφέρεια υποβαθμίζει ακόμα και τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και βοηθά στην ασυδοσία της εργοδοσίας για την αύξηση των κερδών της».

Η Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους συγγενείς του Στ. Βουδάκη. Απαιτεί από την εργοδοσία, την κυβέρνηση, την Περιφέρεια να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενους μέχρι να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση. Καλεί τους εργαζόμενους με ψυχραιμία να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση. Ενωμένοι να μην κάνουν πίσω στις δυσκολίες και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Εκτακτα μέτρα στην περιοχή

Στο μεταξύ, μέτρα για την προστασία των κατοίκων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Βιομηχανικής Ζώνης της Κομοτηνής, λόγω του τοξικού νέφους που προκλήθηκε από την πυρκαγιά, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων οι ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, βρέφη, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα) θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους με τα παράθυρα κλειστά. Τα νωπά λαχανικά θα πρέπει να πλένονται και τα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων θα πρέπει να παραμείνουν σταβλισμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ