Πέμπτη 21 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ ΕΛΕΓΧΟΣ
Ζητάει προπληρωμή των ελέγχων το ΟΑΚΑ

Στα λόγια η παρούσα κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη) βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο με το ντόπινγκ και στηρίζει τη σχετική προσπάθεια. Τι γίνεται στην πράξη; Εν τη παλάμη και ούτω... αναλύσομεν. Το ΔΣ του ΟΑΚΑ (στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής) δεν αναλύει δείγματα από ελέγχους ντόπινγκ αν δεν προπληρωθεί!... Αντίθετα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ που του χρωστάνε «ένα τσουβάλι» λεφτά, δεν ζητάει προπληρωμή... Τα ανείσπρακτα - χωρίς συνέπειες - στο ΕΣΚΑΝ οφειλόμενα από μπάσκετ, ποδόσφαιρο και ιππόδρομο προσεγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ... Από την πλευρά τους οι δειγματολήπτες δεν συμμετέχουν σε ελέγχους γιατί είναι απλήρωτοι...

Χθες με ανακοίνωσή του το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ «εκφράζει την έντονη ανησυχία και λύπη του». Και - μεταξύ άλλων - επισημαίνει πως είναι ορατός ο κίνδυνος «εντός του προσεχούς Φθινοπώρου να αφαιρεθεί από το ΕΣΚΑΝ αλλά και το εργαστήριο ελέγχου του ΟΑΚΑ η διαπίστευση της WADA, με άμεσο κίνδυνο τον αποκλεισμό των Ελλήνων αθλητών από τις διεθνείς διοργανώσεις».

Την πραγματικότητα αυτή η κυβέρνηση - εκτός από αδιαφορία - την αντιμετωπίζει και με την προβολή εικονικής πραγματικότητας. Σε συνέντευξη Τύπου (12/4/2011) ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, είχε ερωτηθεί από εμάς για την αποχή των δειγματοληπτών. Επίσης αν - με βάση την κείμενη νομοθεσία - είναι σύννομο να μη γίνονται έλεγχοι και αν το αποτέλεσμα των σχετικών διοργανώσεων είναι νόμιμο ή όχι.

Θαυμάστε την απάντησή του: «Το πρόβλημα των οφειλομένων και δεδουλευμένων αποδοχών των δειγματοληπτών λύθηκε. Καταβλήθηκε μέχρι τελευταίο ευρώ αυτά τα οποία οφείλονταν από τα παρελθόντα έτη. Αυτή την ώρα οι τρέχουσες οφειλές, οι οποίες υπάρχουν από τη δουλειά τους μέχρι σήμερα, δεν ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ για όλους και βεβαίως θα καλυφθούν. Υπάρχει μια κινητοποίηση του απερχομένου διοικητικού συμβουλίου, την οποία τη θεωρώ αδικαιολόγητη και πιστεύω ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Γίνονται συνεχείς έλεγχοι αντιντόπινγκ και δεν υπάρχει παρανομία με ένα Σαββατοκύριακο. Προφανώς αυτό το σύστημα αντιντόπινγκ κοντρόλ είναι σε λειτουργία. Αν είχαμε παράλυση του συνολικού μηχανισμού του αντιντόπινγκ, τότε θα είχαμε τα προβλήματα, τα οποία λέτε. Αυτή την ώρα δεν έχουμε τέτοια θέματα»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ