Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Παραμένουν απλήρωτοι για τρία χρόνια

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων στους καθηγητές των δημόσιων ΙΕΚ και τα γενικότερα ζητήματα των εργασιακών τους σχέσεων αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη προς την υπουργό Παιδείας.

«Τα τρία τελευταία χρόνια οι καθηγητές των δημόσιων ΙΕΚ είναι απλήρωτοι. Η πλειοψηφία των καθηγητών στα δημόσια ΙΕΚ εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας. Ενας μικρός αριθμός εκπαιδευτικών είναι μόνιμοι, οι οποίοι εργάζονται υπερωριακά και είναι επίσης απλήρωτοι.

Την ίδια ώρα που δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ για τη «διά βίου κατάρτιση», δηλαδή την παροχή εφήμερων και ληξιπρόθεσμων δεξιοτήτων που έχει ανάγκη η αγορά και το κεφάλαιο, οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ πληρώνουν δίδακτρα και οι εκπαιδευτικοί τους είναι ωρομίσθιοι και μάλιστα απλήρωτοι.

Η δουλειά με την ώρα, και μάλιστα απλήρωτη, η δουλειά κάτω από άθλιες συνθήκες στα ΙΕΚ δεν αποτελεί τυχαίο φαινόμενο, αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης, της ΕΕ».

Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, ρωτώντας πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένων των εκπαιδευτικών των δημόσιων ΙΕΚ, ωρομίσθιων και μόνιμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ