Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Γαλέρα» τα διαδικτυακά Μέσα της DPG

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Την προσπάθεια της διοίκησης της εταιρείας DPG Group of Companies συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που δραστηριοποιείται στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης, να παρεμποδίσει την επαφή του με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Κλιμάκιο του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ επιχείρησε να επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρείας και να έχει επαφή με τους εργαζόμενους σε αυτήν, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την επίθεση που δέχονται με μειώσεις μισθών, άδειες άνευ αποδοχών και δεκάδες απολύσεις. Στόχος του κλιμακίου ήταν να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που βιώνουν, να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στην προσπάθεια που κάνουν να σταθούν όρθιοι απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Προφανώς κάτι τέτοιο εκτιμήθηκε ως επικίνδυνο από τη διεύθυνση της DPG, η οποία μέσω του Σαράντου Ευσταθόπουλου, ο οποίος δήλωσε γενικός διευθυντής, διεμήνυσε στην αντιπροσωπεία «πως δεν μπορεί να μιλήσει με τους εργαζόμενους παρά μόνο με τον ίδιο και μάλιστα μετά από κλεισμένο ραντεβού»!

Η συγκεκριμένη εταιρεία κατέχει τουλάχιστον 13 διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης στα οποία οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων εργάζονται σε καθεστώς γαλέρας, ως «εργολάβοι», «σύμβουλοι», «εξωτερικοί συνεργάτες», και οτιδήποτε άλλο σκαρφίζεται η εργοδοσία για να μην εφαρμόζει τις αντίστοιχες Συλλογικές Συμβάσεις και τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου. Συνυπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση είναι και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ που εκφράζει τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό - όπως και οι αντίστοιχες των άλλων Ενώσεων του κλάδου - που όχι μόνο μένει απλός θεατής της κατάστασης, αλλά αρνείται ακόμη και να γράψει ως μέλη της όσους δημοσιογράφους εργάζονται στα διαδικτυακά Μέσα, αφήνοντάς τους έρμαια στις ορέξεις της εργοδοσίας. Αυτό το καθεστώς γαλέρας έχει επιβάλει και η DPG και επιδιώκει να το διατηρήσει και γι' αυτό επιχειρεί να παρεμποδίσει την επαφή των εργαζόμενων με τις ταξικές δυνάμεις. Αποδεικνύοντας έτσι το φόβο της εργοδοσίας απέναντι στο οργανωμένο κίνημα και την γραμμή συσπείρωσης και πάλης στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη επιχείρηση και τους καλεί να αντιμετωπίσουν αγωνιστικά και με πνεύμα αλληλεγγύης την επίθεση που δέχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ