Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στις πολιτικές των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, υπερασπίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Αθήνα, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι στο δήμο οδηγούνται στην ανεργία το αργότερο ως τα τέλη Αυγούστου.

Με δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν (σε ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν συμβασιούχοι προκειμένου να παραμείνουν στη δουλειά μετά τη λήξη των συμβάσεών τους στο δήμο), απολύονται 630 εργαζόμενοι σε Καθαριότητα, Πράσινο, Προληπτική Ιατρική, διοικητικές υπηρεσίες. Η δημοτική αρχή χτες ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι προωθεί γι' αυτούς δίμηνες συμβάσεις για «κατεπείγουσες ανάγκες» του δήμου παρότι αναγνώρισε ότι καλύπτουν πάγιες, διαρκείς ανάγκες.

Μιλώντας στο ΔΣ ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, τόνισε: Πρόκειται για συμβασιούχους 10 και 12 χρόνων, οι συμβάσεις των οποίων ψηφίστηκαν και από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας με πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ακόμα και με τα δίμηνα οι εργαζόμενοι αυτοί φεύγουν τέλη Αυγούστου, οδηγώντας σε αδιέξοδο τις δημοτικές υπηρεσίες.

Κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για υποκρισία και ότι υπονομεύει το δικαίωμα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη δουλειά. Προς τούτο ανέγνωσε υπόμνημα του δήμου προς τα δικαστήρια, όπου εξετάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων, σύμφωνα με το οποίο «πρέπει να απορριφθούν τα μέτρα που ζητούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι από το Δικαστήριο γιατί οι Συμβάσεις Μίσθωσης Εργου των αντιδίκων με το Δήμο Αθηναίων είναι γνήσιες, δεν υποκρύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ούτε αποδεικνύεται ούτε καν πιθανολογείται ότι ήταν συνεχές το διάστημα αυτών των Συμβάσεων. Σε καμιά περίπτωση λοιπόν δεν υποκρύπτεται Σύμβαση Αορίστου Χρόνου».

Κατέληξε ότι «οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ποτέ την τελευταία 20ετία δεν ψήφισαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου κάθε είδους και αυτό γιατί δεν μπορεί να υπονομεύεται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, είτε με τα μπλοκ παροχής υπηρεσιών, είτε με εξάμηνες συμβάσεις, είτε με αναλογία μία πρόσληψη για κάθε δέκα συνταξιοδοτήσεις. Με βάση αυτά καλούμε τους εργαζόμενους να μη θεωρήσουν ότι τέλειωσε η ιστορία με το δίμηνο, από τώρα να οργανωθεί η πάλη να πιεστεί η κυβέρνηση με κάθε μέσο και τρόπο για να μη χάσει αυτός ο κόσμος τη δουλειά του. Εχουμε τη δυνατότητα να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε».

Στο τέλος της συζήτησης οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ψήφισαν την πρότασή τους για έγκριση των δίμηνων συμβάσεων με την προϋπόθεση ότι το ΔΣ παίρνει τη θέση να μην απολυθεί κανείς, αναγνωρίζει το δικαίωμά τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ