Απολογίες και προφυλακίσεις περιλάμβανε η χτεσινή μέρα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και το χρηματισμό παραγόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από παράνομο στοίχημα. Στον ανακριτή Γ. Κασίμη παρουσιάστηκαν οι 10 συλληφθέντες για τα στημένα παιγνίδια. Απολογούνται οι: Αχιλ. Μπέος, Γ. Τσακογιάννης, Ν. Ζαμάνης, Β. Καρακούλιας, Α. Δημόπουλος, Δ. Ζαβαντίας, Αθ. Ντότσης, Ν. Χάλκος, Ν. Παντέλης, Στ. Ψωμιάδης.
Ο Στ. Ψωμιάδης, πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας, απολογήθηκε πρώτος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 250.000 ευρώ. Στο υπόμνημά του, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά που του αποδίδονται. Υποστηρίζει ότι δεν έχει στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία από εγκληματική δραστηριότητα, επαναλαμβάνει το αίτημά του να ανοίξουν οι προσωπικοί του λογαριασμοί και υποστηρίζει ότι ο ίδιος ήταν τυπικά πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, πίσω από τη διοίκηση της οποίας ήταν ο πατέρας του. Ο δικηγόρος του Χρ. Στάθης έκανε λόγο για πενθήμερη διαπόμπευση του εντολέα του.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Α. Δημόπουλος (οργανωτής στοιχήματος), στον οποίο επιβλήθηκε εγγυοδοσία 15.000 ευρώ. Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Β. Καρακούλιας, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις είχε γραφείο παράνομου στοιχηματισμού, με απευθείας πρόσβαση στα παράνομα στοιχήματα της Κίνας μέσω ειδικού μηχανήματος. Επίσης, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (και εγγύηση 200.000 ευρώ) αφέθηκαν ο μάνατζερ Αθ. Ντότσης και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δ. Ζαβαντίας. Με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 15.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος και ο προπονητής Ν. Παντέλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι δε γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα με «τα οποία φέρομαι να έχω συστήσει την οργάνωση». Να υπενθυμίσουμε ότι καταζητούνται άλλα 4 άτομα οι: Μ. Ψωμιάδης, Γ. Παπαδόπουλος, Μιχ. Νικολόπουλος και Γ. Παπακώστας. Σύμφωνα με όσα ακούγονται, εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη και τον Γ. Παπαδόπουλο, εντός των επόμενων 48 ωρών θα παραδοθούν στις αρχές και οι υπόλοιποι.
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης, ο οποίος στην απολογία του στον ανακριτή αρνήθηκε κάθε κατηγορία για συμμετοχή του σκάνδαλο με τα «στημένα». Μάλιστα, υποστήριξε ότι ποτέ δεν προέβη σε οποιαδήποτε ενέργεια σαν αυτές που του καταλογίζονται... «Απλώς αποδεικνύουν ότι είμαι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος», σχολίασε για τους διαλόγους.
Να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχιζόταν η απολογία του Αχιλλέα Μπέου.
Επιπρόσθετα, τέσσερις ομάδες της Super League και μία από τη Football League εμπλέκονται ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση με τα «στημένα». Αναμένονται και νέες διώξεις.
Ταυτόχρονα, ο ποινικολόγος και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλ. Κούγιας, επισκέφθηκε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελ. Ράικου και την αντεισαγγελέα Π. Παπανδρέου, καταγγέλλοντας ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του από μάνατζερ που εμπλέκεται στην υπόθεση με τα «στημένα» χωρίς να τον κατονομάσει. Οπως είπε, θα καταθέσει μήνυση εναντίον του.