Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Σαράντα οκτώ ώρες στους καταπέλτες

Αποφασιστική απάντηση από ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» στις απόπειρες κυβέρνησης και εφοπλιστών για σπάσιμο της απεργίας

Με το πανίσχυρο όπλο της εργατικής αλληλεγγύης και παρακαταθήκη τους μεγαλειώδεις αγώνες που έχουν δώσει μέχρι τώρα, οι ναυτεργάτες κατεβαίνουν σήμερα στους καταπέλτες. Δένουν τα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά για 48 ώρες και με το σύνθημα «Οι δυνάμεις καταστολής θα βρουν αδιαπέραστο τείχος» στέλνουν το κατάλληλο μήνυμα σε εφοπλιστές και κυβέρνηση, οι οποίοι χτες από κοινού, με διαρροές και ανακοινώσεις ότι «τα καράβια θα φύγουν», καλλιεργούσαν κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των πληρωμάτων για να ανακόψουν την απεργία.

Η επιχείρηση τρομοκρατίας απέναντι στη 48ωρη ναυτεργατική απεργία, την οποία έχουν αποφασίσει τα δύο ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Ενωση Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΗΗΕΝ) - 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για τις 29 του μήνα η Ενωση Μαγείρων - άρχισε να εκτυλίσσεται από το μεσημέρι όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας με τη συμμετοχή του γραμματέα του υπουργείου κ. Χριστόπουλο και την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Αμέσως άρχισαν οι διαρροές ότι στο λιμάνι θα ληφθούν έκτακτα μέτρα για να εξασφαλιστεί ο απόπλους των πλοίων.

Ακολούθησε η επιστολή-πρόκληση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) στους αρμόδιους υπουργούς. Ο ΣΕΕΝ, πατώντας στην απόφαση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στη διοίκηση της ΠΝΟ να παίξει το ρόλο του απεργοσπάστη, χαρακτηρίζει την απεργία παράνομη επειδή όπως αναφέρει: «Αφ' ενός οι ναυτικοί είναι ήδη επιστρατευμένοι και αφ' ετέρου το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, η ΠΝΟ, δεν έχει προκηρύξει καμία απεργία», παίρνει ως ...«δεδομένο» «ότι οι ναυτικοί που υπηρετούν στα πλοία δεν απεργούν» και αξιώνει: «Οπως ληφθούν τα αναγκαία μέτρα (....), σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα από τους οικείους κανονισμούς - Διεθνή Κώδικα ISPS - ούτως ώστε να μην εμποδιστεί ο απόπλους των πλοίων, κατά τη συνήθη πρακτική, από άτομα άσχετα με τα πληρώματα των πλοίων». Το απόγευμα έγινε δεύτερη σύσκεψη στο υπουργείο για το ίδιο ...«θέμα».

ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν καταγγέλλουν τα σχέδια τρομοκρατίας σε βάρος των ναυτεργατών και καλούν «τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους να μη λείψει κανείς από αυτή την απεργιακή μάχη, από το λιμάνι του Πειραιά, να βρουν οι δυνάμεις καταστολής αδιαπέραστο τείχος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ