Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Διευρύνεται η τρομοκρατία»

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Διάσκεψη με θέμα την «τρομοκρατία» πραγματοποίησαν Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ και Ιράν στην Τεχεράνη, καταλήγοντας σε κοινή δέσμευση να «παλέψουν για να εξαλείψουν τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και να αποκρούσουν τις ξένες παρεμβάσεις που είναι αντίθετες με το πνεύμα του Ισλάμ, τις ειρηνικές παραδόσεις της περιοχής και τα συμφέροντα των λαών τους». Στη διάσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των τριών χωρών, Χαμίντ Καρζάι, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, με τον Αφγανό Πρόεδρο να υποστηρίζει ότι η «τρομοκρατία επεκτείνεται και απειλεί περισσότερο από ποτέ τη χώρα και τη γύρω περιοχή»...

Στο μέτωπο των επιθέσεων, το υπουργείο Υγείας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 120 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας, στην επαρχία Λογκάρ με στόχο ένα νοσοκομείο. Η επίθεση αποδίδεται στους Ταλιμπάν, ενώ τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Ακόμα ένα οκτάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας την οποία υποχρεώθηκε από «Ταλιμπάν» να μεταφέρει με στόχο αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας. Στο Πακιστάν, ακόμα 10 αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν, σε επίθεση «Ταλιμπάν», στα βορειοδυτικά της χώρας.

Η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ, στο πλαίσιο της μείωσης των αντιδράσεων στο εσωτερικό που προκάλεσε η αμερικανική επιχείρηση εναντίον του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ζήτησε και από τη Βρετανία να αποσύρει 18 εκπαιδευτές της από τη χώρα, επικαλούμενο «ανησυχίες για την ασφάλεια».

Ωστόσο, οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε πακιστανικό έδαφος, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που είχαν σαν αποτέλεσμα χτες να χάσουν τη ζωή τους ακόμα 12 άνθρωποι, φερόμενοι ως «μαχητές των Ταλιμπάν», στο Νότιο Ουαζιριστάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ