Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Θα πολλαπλασιαστούν τα «λουκέτα»

Πολλαπλασιασμό των «λουκέτων» στα πρατήρια υγρών καυσίμων, λόγω των νέων κυβερνητικών μέτρων, προβλέπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις επιφέρουν «νέο παράθυρο για λαθρεμπόριο, παράνομη διακίνηση και νέες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές».

Τα μέτρα στο «Μεσοπρόθεσμο» εξισώνουν τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις και αυξάνουν το φόρο του θέρμανσης για τους υπόλοιπους καταναλωτές, με συνέπεια την επιβάρυνση κατά 6 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο. Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι «το πρακτικό αποτέλεσμα είναι ότι αντί να κλείνουν οι πόρτες του λαθρεμπορίου ανοίγει ένα ακόμη παράθυρο, καθώς οι πηγές της παράνομης διακίνησης, που είναι η διαφορά της φορολογικής επιβάρυνσης για το ίδιο προϊόν, πολλαπλασιάζονται. Δημιουργούνται επίσης πρακτικά προβλήματα εφαρμογής του μέτρου στις περιπτώσεις π.χ. που σε ένα ακίνητο με κεντρική θέρμανση συστεγάζονται κατοικίες με γραφεία επιχειρήσεων ή καταστήματα».

Αναφέρει ακόμη ότι το θέμα της εξίσωσης του ειδικού φόρου συζητείται αρκετό καιρό και η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει οργανώσει μηχανισμό επιστροφής του φόρου στους καταναλωτές και να προχωρήσει στο μέτρο χωρίς να τους επιβαρύνει, αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα με την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ